Obisk učencev OŠ Đuro Ester iz Koprivnice v okviru projekta “Branje ne pozna meja”

V ponedeljek, 16. aprila 2018, so nas obiskali prijatelji iz OŠ Đuro Ester iz Koprivnice. Z njimi sodelujemo v projektu Branje ne pozna meja/Čitanje ne poznaje granice. Učenci iz sosednje hrvaške obiskujejo sicer 4. razred, vendar so naši vrstniki, saj imajo pri njih osemletko in osnovno šolo nastopijo kot sedemletniki.

Prišli so z razredničarko Dubravko Bijelić, njihovo knjižničarko Nikolino Sabolić in učiteljem glasbe Mihaelom Kivačem. Skozi leto so brali knjigo slovenskega avtorja Josipa Vandota: Kekec nad samotnim breznom. Ob tem so likovno in literarno ustvarjali, pripravili so tudi zanimivo gledališko igro. Vse to so nam ob svojem obisku predstavili in nam podarili še knjižne kazalke. Skupaj smo zapeli Kekčevo pesem, nato pa se sprehodili po starem mestnem jedru Ptuja do ptujskega gradu.

Naše srečanje smo zaključili s prijateljsko nogometno tekmo na našem igrišču in prijetnim druženjem na igralih. Ustvarili smo nova prijateljstva in komaj že čakamo, da se tudi sami odpeljemo k njim in jim predstavimo, kaj vse smo skupaj z našo knjižničarko Alenko in učiteljico Simono počeli ob branju knjige hrvaškega avtorja Mira Gavrana Srečni dnevi.

Zapisali: Učenci 5. a razreda

(Skupno 258 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost