Angleška čajanka

V ponedeljek, 23. aprila 2018, smo učenci 7. razreda ob 17. uri pripravili angleško čajanko v čast kraljici Elizabeti II. ob njenem 92. rojstnem dnevu.

Čajanko  je, s tematsko pesmijo Sherlocka Holmesa na violončelu, začel Andraž, s pozdravom vseh prisotnih pa smo nadaljevali štirje voditelji, in sicer Jure M. in Hana iz 7. a ter Jure P. in Sara iz 7. b, ki smo povezovali točke in razkrivali zanimiva dejstva o kraljici in njenem vladanju.

V prvi dramski točki And… Action, v kateri so se nam predstavili Tjaž, Tjaša, Nika, Nikita, Cris in Aleks iz 7. a, smo bili priča nečimrnemu angleškemu igralcu, ki je med snemanjem filma o kralju Henriku VIII. prav po zvezdniško trmoglavil.  Sledila je pevska točka, v kateri sem zapela pesem Lukasa Grahama 7 Years. V kratki igri The Bored King, v kateri so zaigrali Jure Luka, Lia, Andreja, Matic, Boris, Darvin in Vanesa iz 7. b, smo spoznali zdolgočasenega kralja Conrada, ki so ga poskušali razvedriti njegovi podaniki. Naslednja točka je bila plesna. Lili in Andreja, tudi iz 7. b, sta se namreč predstavili z nekaj koraki hip hopa. V kratkem skeču Ready Steady Go! so nas pošteno nasmejali učenci 7. a, in sicer Jure, Tjaž, Ferid, Nikita in Hana. Sledila je še ena igra, in sicer In the Wild, s katero smo se predstavili učenci 7. b, natančneje Jure, Lia, Sara, Darvin, Andreja, Andraž in Matic. Bili smo udeleženci resničnostnega šova, ki smo se morali v džungli še posebej potruditi za svojo večerjo. Predrzni tatovi v igri The Gallery Of Thieves so bili Nika, Lina, Jan in Kristjan iz 7. a. Načrte za krajo znamenite impresionistične slika sta jima prekrižala varnostnika v muzeju, to sta bila Ardit in Ferid. Čisto za konec so bili gledalci priča še televizijskemu kvizu z naslovom What’s My Job, v katerem so učenci 7. b, in sicer Vita, Luka, Jakob in Lili poskušali ugotoviti poklic gostje kviza – Ive. Pri tem jim je pomagal voditelj kviza – Jure T..

Čajanko je s svojim nastopom na violončelu zaključil Andraž.

Po končanem kulturnem programu smo se še družili ob pravem angleškem čaju, angleških sendvičih in muffinih. Preživeli smo čudovit popoldan, v okviru katerega smo izvedeli veliko zanimivosti o angleški kraljici, hkrati pa smo na pripravah na čajanko še dobro utrjevali znanje angleščine.

 

Zapisala: Sara Desku, 7. b

(Skupno 180 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost