Zaključek bralne značke

V sredo, 30. maja 2018, smo se učenke in učenci od 1. do 9. razreda udeležili posebne prireditve ob zaključku bralne značke. Kot po navadi, nas je na šoli obiskal poseben gost. Letos je to bil  Boštjan Gorenc – Pižama, ki se ukvarja s pisanjem knjig in stripov, prevajanjem in stand-up komedijo. Veliko mladih bralcev ga najbrž pozna predvsem kot prevajalca izredno uspešne serije knjig o Kapitanu Gatniku, v slovenščino pa je prevedel med drugim tudi knjige Krive so zvezde, Čudo in Igra prestolov.

Učenci od 6. do 9. razreda smo se zbrali v telovadnici ob 8.20, kjer nas je že čakal g. Gorenc. Za nas je pripravil zabaven test o književnosti, pri katerem smo se morali še posebej izkazati, saj sta bili v publiki tudi obe učiteljici slovenščine. Prepričani smo, da ju nismo razočarali.

Ob koncu prireditve sta ga. knjižničarka in g. Boštjan Gorenc podelila posebna priznanja in knjižne nagrade letošnjim zlatim bralcem. To so tisti devetošolci, ki so vseh devet let osnovne šole osvojili priznanje iz bralne značke. Letos jih je bilo 11, in sicer Nik Vrbnjak, Isa Gajšek, Janja Topolnjak, Neja Dokl, Anže Hameršak, Alja Prša Đerić, Asja Katarina Mogu, Iris Kristofič, Andrej Majnik, Vid Kozel in Nika Strašek, ki jim vsem iskreno čestitamo.

Ob 9.10 so nas v telovadnici zamenjali učenci od 1. do 5. razreda, ki so si najprej ogledali lutkovno predstavo Čombo – sončni kralj šolske lutkovne skupine Sončki, ki deluje pod vodstvom učiteljice Simone Jakomini. Učenci so bili nad predstavo navdušeni. Za posebno navdušenje pa je tudi pri njih poskrbel Boštjan Gorenc – Pižama, ki jih je s svojim nastopom dodobra nasmejal.

Na prireditvi smo se vsi zabavali in imeli čudovito, hkrati pa se spomnili, kako pomembno vlogo imajo knjige v naših življenjih.

Zapisali: Kaja Golob, 6. b, in Zarja Malovič, 8. a

(Skupno 349 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost