Prvi šolski dan

Po sproščujočih počitnicah smo znova prestopili prag naše Olgice, in sicer v ponedeljek, 3. septembra, ko smo se učenci od 4. do 9. razreda ob 8.20 zbrali v šolski telovadnici. V teh dveh mesecih se je zgodilo toliko novega, da smo že komaj čakali, da srečamo svoje sošolce, ki jih tako dolgo nismo videli, in da si povemo, kaj vse se je v tem času zgodilo.

Najprej nas je vse nagovorila ravnateljica, ga. Helena Ocvirk, ki nas je lepo pozdravila, še posebej devetošolce, ki se bodo ob koncu šolskega leta poslovili od nas. Povedala nam je osnovne informacije za novo šolsko leto in nas spomnila na nekatera šolska pravila. Nato je pred mikrofon povabila župana mestne občine Ptuj, g. Mirana Senčarja, ki nas je prav tako lepo pozdravil in nam zaželel uspešno šolsko leto. Sledila  je predstavitev razrednikov, nato pa smo se odpravili v svoje učilnice, kjer smo od razredničark in razrednikov dobili urnike in najpomembnejše informacije za novo šolsko leto. Vmes smo seveda še pojedli malico in končno dobili tudi priložnost, da malo poklepetamo.

Učenci od 1. do 3. razreda so se zbrali v šolski telovadnici ob 9.30 uri. Za sproščen začetek šolskega leta je poskrbel  čarodej Avgustino, ki je navdušil naše najmlajše Olgičarje. Tudi njih je nagovorila ravnateljica, ki je posebno dobrodošlico zaželela našim 47 najmlajšim Olgičarjem – prvošolčkom. Nato so tudi učenci od 1. do 3. razreda izvedeli, kdo so njihove razredničarke in se skupaj z njimi odpravili v učilnice, tam pojedli malico in dobili več informacij o novem šolskem letu.

Svečan začetek šolskega leta bo zagotovo ostal v lepem spominu vsem Olgičarjem, še posebej pa našim prvošolcem in devetošolcem.

Zapisali učenki IP-TISK: Kaja Golob in Lea Julijane Ljubec, 7. b

(Skupno 289 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost