Tehniški dan

Ker se bliža prireditev ob dnevu šole po kateri bomo znova pripravili bazar, na katerem bomo zbirali sredstva za šolski sklad, smo v četrtek, 15. novembra 2018, imeli vsi učenci naše šole tehniški dan, na katerem smo izdelovali izdelke za bazar.

Učenci od prvega do tretjega razreda so pri izdelavi sodelovali skupaj z učenci četrtega in petega razreda.

Prvošolci so izdelovali novoletne okraske iz das mase in okrasne zvezdice z volno. Učenke in učenci drugega razreda so ob pomoči petošolcev izdelovali kartonaste smrečice in božičke iz papirja ter voščilnice, medtem ko so tretješolci izdelovali božične obešanke, obeske iz palčk in novoletne darilne vrečke. Četrtošolci so skupaj s prvošolci izdelovali še adventne vrečke in snežake iz palic, petošolci pa skupaj z drugošolci pisane svečnike, vazice in posodice z božičnim žitom.                 

Učenke in učenci od šestega do devetega razreda smo se razdelili v več skupin. Vsak si je moral izbrati dve delavnici na katerih je sodeloval. Na dvanajstih različnih delavnicah smo tako izdelovali prečudovite broške iz filca, svečnike iz naravnih materialov, novoletne voščilnice, darilne škatlice, adventne venčke iz papirja, lovilce sanj iz volne, izdelke iz volne in odpadne embalaže, lesene okraske in novoletne aranžmaje. V računalniški delavnici so se učenke in učenci preizkusili v računalniški obdelavi fotografij, v novinarski delavnici pa smo vse delavnice tudi obiskali, učence povprašali o izdelkih, ki so jih izdelovali in o tem napisali članek. Seveda smo vse tudi foto in video dokumentirali.

Učenci so nam zaupali, da so se ob izdelavi izdelkov zelo zabavali in kot se vidi na fotografijah in v videu so le-ti tudi zelo lepi.

 

Zapisale šolske novinarke: Zarja Malovič, Nika Urek in Lucija Dimovski Ivanuš, 9. a

Video (posnetki in montaža): Jure Luka Kramberger, 8. b

Fotografije: Jure Peklar, 8. b

(Skupno 280 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost