Angleški projektni dan

Tudi letos smo se učenci, ki imamo izdelan individualizirani program za nadarjene pri angleščini ter tisti, ki so se izkazali na tekmovanjih iz znanja angleščine, udeležili angleškega projektnega dne z naslovom Unlock Maribor with A Christmas Carol.

V četrtek, 22. novembra 2018, smo se zjutraj ob osmi uri z avtobusom najprej odpravili v Narodni dom Maribor, kjer smo si ogledali predstavo v angleščini “A Christmas Carol” v izvedbi American Drama Group Europe. Predstava, ki temelji na knjižni predlogi Charlesa Dickensa, govori o skopem poslovnežu Ebenezeru Scroogeu, ki ga obišče duh nekdanjega poslovnega partnerja in duhovi božične preteklosti, sedanjosti in prihodnosti. Po njihovem obisku Scrooge spozna, da denar ni najpomembnejša stvar na svetu in postane veliko prijaznejši in radodarnejši. Predstava, v kateri je nastopilo zgolj šest igralk in igralcev (nekateri zaigrajo v več vlogah) je bila odlična. 

Po ogledu predstave smo se sprehodili do Enigmariuma, kjer nas je že čakala gospa Saša, ki nam je v angleščini podala navodila za pustolovsko igro Unlock Maribor. Povedala nam je, da so bile mariborske čarovnice znane po tem, da so z uroki lahko priklicale strašno neurje, ki je povsem opustošilo Maribor. Edina rešitev, da se ta urok prepreči, je čarobni zvarek, ki ga sestavlja šest skrivnostnih sestavin. Pot do njih je zabeležena v zaklenjeni leseni knjigi. Razdelili smo se v pet skupin in vsaka skupina je dobila svojo leseno knjigo, ki je bila zaklenjena s štirimi ključavnicami od katerih je imela vsaka svojo kodo. Te kode smo morali razvozlati s pomočjo namigov, ki smo jih odkrivali s pomočjo zemljevida, ki smo ga dobili skupaj s knjigo in nas je vodil do posameznih mestnih znamenitosti. Uganke so bila kar zapletene, a je kljub vsemu nalogo uspelo rešiti vsem petim skupinam. Ob reševanju smo se izjemno zabavali, hkrati pa izvedeli tudi veliko zanimivosti o Mariboru.

Glede na to, da smo uspešno rešili Maribor pred silovito nevihto, smo se odpravili v Europark na zasluženo kosilo, nato pa nazaj proti Ptuju, kamor smo prispeli okrog 14. ure.

Tudi na tretjem angleškem projektnem dnevu smo se imeli zelo lepo, še posebej mi – devetošolci, ki smo se ga letos udeležili še zadnjič.  

 

Zapisali šolski novinarki: Vita Koren in Zarja Malovič, 9. a

(Skupno 134 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost