Predavanje “Ali vaš malček res potrebuje tablico in telefon?”

Vrtec Ptuj v sodelovanju z Lokalno akcijsko skupino za preprečevanje zasvojenosti v Mestni občini Ptuj vabi na predavanje in pogovor s Petrom Topićem:
ALI VAŠ MALČEK RES POTREBUJE TABLICO IN TELEFON?
Izziv odraščanja otrok v digitalni dobi
O PREDAVANJU:
S pojavom novih tehnologij se je počasi in čisto potiho razširila nova zasvojenost, ki jo strokovnjaki opažajo že pri predšolskih otrocih – zasvojenost z elektronskimi napravami oz. moderno tehnologijo. Vedno mlajši otroci uporabljajo različne naprave (računalniki, mobilni telefoni, tablice in druge elektronske ter digitalne naprave), kar lahko pri prekomerni uporabi vodi v resne stiske in nenazadnje v zasvojenost. Na predavanju vam bo predavatelj podal odgovore na vprašanja kot so: kako pri otrocih prepoznamo znake zasvojenosti, kdaj je otrok zasvojen, razlogi za odvisnost, kje je meja, kakšne spremembe v možganih tehnologija povzroča ter podal nekaj nasvetov in morebitnih rešitev.
O PREDAVATELJU:
Peter Topić je diplomiral na Fakulteti za socialno delo v Ljubljani. Opravljeno ima izobraževanja iz Transakcijske analize, študij je nadaljeval na inštitutu IITAP. Med drugim je delal je kot svetovalec pri zaupnem telefonu za klic v duševni stiski in zaključil izobraževanje po Rogersovi metodi nedirektivnega svetovanja. Strokovne izkušnje si je pridobil med delom pod strokovno supervizijo domačih in tujih strokovnjakov. Je ustanovitelj in direktor Inštituta za zasvojenosti in travme, kjer od leta 2012 vodi skupino za pomoč zasvojenim in opravlja svetovanja ter terapevtsko delo.

Predavanje bo v četrtek, 17. 1. 2019, ob 17. uri v Narodnem domu Ptuj.

(Skupno 226 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost