60. območna revija otroških pevskih zborov

Od ponedeljka, 18. marca 2019, do srede, 20. marca 2019, je v Kulturni dvorani Gimnazije  Ptuj potekala že 60. območna revija otroških pevskih zborov.

Naša šola se je predstavila v torek, 20. marca, z dvema zboroma, in sicer s CICI pevskim zborom in z Otroškim pevskim zborom. Naši najmlajši učenci, ki obiskujejo CICI zbor, so se, pod vodstvom zborovodkinje Marije Feguš Friedl, predstavili s tremi pesmimi. Najprej so zapeli slovensko ljudsko Moj očka je ribič, in sicer ob instrumentalna spremljavi Anžeta Feguša na klarinetu, Matije Friedla na violini in Andraža ter Matjaža Aliča na violončelu. Druga pesem, s katero so se predstavili, je bila Navzgor se širi rožmarin, tretja pa Moj megazaver. Lep nastop naših najmlajših pevcev je bil nagrajen z glasnim aplavzom.

Pevci Otroškega pevskega zbora naše šole so se predstavili kot osmi po vrsti. Tudi oni so zapeli tri pesmi, in sicer Mali potepuh, štajersko ljudsko Jaz pa pojdem na Gorenjsko ter Sedem lisičic. Tudi njihovo petje je publika nagradila z lepim aplavzom.

Čestitke obema zboroma in zborovodkinji Marji Feguš Friedl za lep nastop in veliko uspeha tudi v prihodnje!

Zapisal učenec IP-TISK: Matija Friedl, 9. b

(Skupno 413 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost