Predstavitev Olgice na sejmu Altermed v Celju

V nedeljo, 17. marca 2019, smo malce pred sedmo uro zjutraj odrinili v Celje. Dve četrtošolki, Gaja Urek in Maja Magdič, dve petošolki, Zaja Postružnik in Alja Sedič, in dve šestošolki, Neja Gajzer in Nina Markež, smo pod mentorstvom naših učiteljic, Simone Truntič, Darje Brlek, Doroteje Širovnik in Brigite Krajnc, predstavile Olgico na sejmu Altermed. Midve z Nino sva sodelovali že drugo leto zapored, saj nama je bilo lani zelo všeč.

Letos smo se predstavili pod naslovom »Najboljši kruh doma se speče«. Našo stojnico smo opremile s krušno pečjo, ki smo jo izdelali pri urah likovne umetnosti, z igro spomin (poišči sliki ustrezno besedo), z najrazličnejšimi likovnimi izdelki, z raznovrstnimi žitaricami, kruhom, recepti (domači pirin kruh brez kvasa, vaflji), pesmimi, ugankami, s slikovno predstavitvijo Koroščevega mlina v Zabovcih …

Z Nino sva sodelovali v demonstracijski kuhinji, kjer sva se predstavili v pripravi slastnih vafljev. Kot lansko leto, so naju tudi letos opremili z mikrofoni in seveda predpasniki. Naredili sva maso, ki sva jo zlili v pekač in vaflje ter postregli z različnimi prelivi (jagodnim, čokoladnim in medenim). Gledalci so nama bili zelo hvaležni, saj so se lahko posladkali z odlično sladico.

Zapisali: Neja Gajzer in Nina Markež, 6. b

(Skupno 600 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost