Številne ustvarjalne aktivnosti v RaP-u

V RaP-u smo tudi konec marca in v začetku aprila nadaljevali s številnimi raznolikimi aktivnostmi, s katerimi nismo popestrili zgolj naših uric po pouku, ampak so lahko učenci izrazili svojo domišljijo in vso svojo ustvarjalnost.

Ker je pomlad že praktično pred vrati, smo se lotili dejavnosti z imenom Zelena pomlad ujeta v okvir ali živa slika. Iz kartona smo izdelali okvirje za slike, nato pa smo uokvirili travniške rastline, tako da smo dobili unikatne umetniške izdelke.

Vsi vemo, da hrana, ki jo pripraviš sam, še posebej tekne, zato smo se odločili, da se lotimo Peke palačink. Razdelili smo si delo, nato pa pripravili sestavine, jih zmešali in spekli slastne palačinke, ki smo jih z užitkom pojedli.

April velja za precej muhast mesec, zlasti kar se tiče vremena. Tudi letos ni nič drugače in ker nas je dež prisilil, da več časa preživimo v učilnici, smo se odločili, da si kar sami pripravimo igro, s katero si bomo popestrili prosti čas. Izdelali smo Ročni nogomet. Potrebovali smo kartonasto škatlo, paličice in ščipalke za perilo. Skozi stranice škatle smo prepičili paličice in nanje pritrdili ščipalke za perilo, ki smo jih pred tem pobarvali z dvema barvama – z eno za vsako ekipo. Potrebovali smo še žogico, nato pa se je zabava začela.

April je seveda tudi mesec knjige in posebej za to priložnost smo si v učilnici pripravili čisto posebni Bralni kotiček. Tudi zanj smo potrebovali nekaj ščipalk za perilo in veliko rjuho. V kotiček se lahko umakne vsak, ki si želi v miru prebrati svojo najljubšo knjigo in moramo priznati, da je zelo priljubljen med učenci.

Velikonočne ustvarjalne delavnice so bile prav tako priložnost, kjer so lahko učenci izrazili svojo domišljijo in vso svojo ustvarjalnost. Ustvarjali smo zajčke iz nogavic, barvali veje, izdelovali cofke in okrasna jajčka iz starih revij. Skratka, imeli smo se fantastično!

Zapisala učiteljica RaP-a: Barbara Terbuc

Zelena pomlad ujeta v okvir

Peka palačink

Ročni nogomet

Bralni kotiček

Velikonočne ustvarjalne delavnice

(Skupno 411 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost