Četrtošolci na varnostni olimpijadi

V četrtek, 9. maja 2019, je v Juršincih potekala varnostna olimpijada. Tudi letos se je je udeležila naša šola.V četrtek smo se ob 7.55 zbrali na parkirišču pod gradom in se z avtobusom odpeljali v Juršince.

Najprej smo se posamezne ekipe fotografirale, nato pa je sledila prva igra, pri kateri je en učenec metal kocko, en se je premikal po poljih, en je žrebal vprašanja, ostalih sedem pa je odgovarjalo na vprašanja.

Po malici je sledila druga igra, v kateri smo morali sestaviti devet ogromnih kock. Po drugi igri smo se skupaj z učiteljem odpravili ven, kjer smo videli reševalce, policiste, gasilce in vojake.

Sledila je tretja igra, pri kateri je moral kolesar čim prej prekolesariti ovire do prvega tekača, kjer je dobil kuverto in spet prekolesaril do drugega tekača, kjer je v kuverto dobil še številko. Potem je prekolesaril do zadnjega tekača, ki je kuverto prinesel do sodniške mize.

Sledila je zadnja igra, ki se je odvijala na prostem in pri kateri smo si nadeli čelade, nato tekli med stožci do veder, ki smo jih ulili v črpalko.

Na varnostni olimpijadi je bilo zelo poučno in zanimivo.

                                        

Zapisala: Nina Hodnik, 4. b    

(Skupno 322 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost