Zaključek bralne značke

V sredo, 5. junija 2019, smo na naši šoli obeležili zaključek bralne značke. Učenci in učenke od 1. do 9. razreda smo se zbrali v veliki telovadnici šole, na prav posebni prireditvi, tema katere je bila “Branje je cool, branje je žur”.

Letos nismo gostili nobenega avtorja, ampak smo si prireditev popestrili sami z zabavnimi kvizi in igrami. Izbrali smo po tri predstavnike iz vsakega oddelka devetega razreda, ki so prišli na oder in se preizkusili v igranju zabavnih iger povezanih z branjem. Pri prvi igri so učenci metali kocko, nato pa so morali, glede na dobljeno število na kocki, prebrati izseke iz mladinske literature na različne načine (npr. z besedilom obrnjenim na glavo, z glasnim branjem vseh ločil, hitro itd.). Igra je med gledalci sprožila veliko smeha. Sledila je igra Bralec ne jezi se, pri kateri sta dva učenca tekmovala v premikanju po poljih (to so bili obroči), na katerih so ju čakala različna vprašanja. Sledila še je zadnja igra – Pravljični slalom, v kateri sta po ena predstavnica iz vsakega oddelka brali odlomke iz najbolj znanih otroških pravljic in ugotavljali njihove naslove. Vse tri igre so bile izjemno zabavne.

Nato smo prisluhnili še kratki predstavitvi zbirke pravljic – Moja pravljica, ki jo na naši šoli izdajamo že vrsto let, in sicer v elektronski obliki.

Ob koncu prireditve sta ga. knjižničarka in ga. ravnateljica  podelili posebna priznanja in knjižne nagrade letošnjim zlatim bralcem. To so tisti devetošolci, ki so vseh devet let osnovne šole osvojili priznanje iz bralne značke. Letos nas je bilo 13, in sicer Zarja Malovič, Edison Palushaj, Evelina Palushaj, Matija Papdi, Luka Hodnik, Luka Vrtič, Matija Friedl, Lucija Dimovski Ivanuš, Alen Benko, Zara Šoštarič, Nina Janžekovič, Nika Urek in Vita Koren.

Na prireditvi smo se vsi zabavali in se imeli čudovito, hkrati pa smo se spomnili kako pomembno vlogo imajo knjige v našem življenju.

 

Zapisala šolska novinarka: Zarja Malovič, 9. a

(Skupno 577 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost