Zbiranje papirja v šolskem letu 2018/19

Tudi v letošnjem šolskem letu smo na naši šoli izvajali akcijo zbiranja starega papirja, s katero želimo pripomoči k ohranjanju okolja, hkrati pa z njo pridno polnimo račun našega šolskega sklada. S skupnimi močmi nam je, brez junijskega zbiranja papirja, uspelo zbrati 21425 kg papirja. Najbolj pridni zbiralci so bili v 1. a razredu, kjer so zbrali 3882 kg papirja. Na 2. mesto so se uvrstili učenci in učenke 4. a s 3657 kg , tretjeuvrščen pa je 1. b s 1771 kg papirja. Pridno zbiranje prvih treh uvrščenih je bilo nagrajeno.

V četrtek, 13. junija 2019, so se tako učenci 1. razreda odpravili v pravljični gozd Rdeča kapica, ki se nahaja v Mohorkovi grabi. Ob prihodu v gozd so se seznanili z vodičema, ki sta se za ta namen prelevila v teto Pehto in volkca Srečka. Popeljala sta jih skozi magični gozd, v katerem so učenci videli ogromno pravljičnih junakov: Rdečo kapico, Janka in Metko, Muco Copatarico, Trnjulčico in še bi lahko naštevali. Po poti skozi gozd so učenci prepevali pesmice o vsakem pravljičnem junaku, ki so ga srečali. Ko so si ogledali vse pravljične junake, so videli še oslička in hranili koze. Po tej zanimivi dogodivščini so se odpravili nazaj v šolo.

Prvošolčki so mi dejali, da je ta gozd v Mohorkovi grabi gozd z največ čarovnije, saj so tam oživeli vsi pravljični junaki, ki so jih srečali.

Zapisala učenka IP-TISK: Kaja Golob, 7. b

(Skupno 260 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost