Angleški projektni dan

V torek, 10. decembra 2019, smo se učenci od 6. do 9. razreda, ki imamo izdelan individualiziran program za nadarjene pri angleščini, in učenci, ki so na tekmovanjih iz angleščine dosegli še posebej dobre rezultate, udeležili angleškega projektnega dneva v Mariboru z naslovom “Tom Sawyer and a Maribor Tourist Train”. Zjutraj ob 7.35 smo se zbrali na parkirišču pod gradom, kjer nas je pričakal avtobus.

Naša prva postaja je bila Narodni dom Maribor, kjer smo si ogledali angleško predstavo gledališke skupine ADGE (tj. The American Drama Group Europe) z naslovom Tom Sawyer. Igra, ki temelji na knjižni predlogi The Adventures of Tom Sawyer ameriškega pisatelja Marka Twaina, je bila zelo zanimiva in zabavna. Predstavila nam je dogodivščine prebrisanega Toma, ki živi pri svoji teti Polly in je skupaj z najboljšim prijateljem Huckleberryjem Finnom nekega večera priča uboju doktorja Robinsona. Morilec za uboj obtoži pijančka Muffa, ki mu kasneje za umor tudi sodijo. Na sodišču Tom pove resnico, kar pripelje do nadaljnjih zapletov in preobratov v zgodbi.

Po predstavi smo se odpravili do vlakca Jurčka, kjer sta nas pričakala Božiček in njegova “žena”, ki sta nas lepo pozdravila in obdarila. Na vlakec smo se vkrcali kot “angleški turisti” in se za eno uro popeljali po Mariboru. Med vožnjo smo prisluhnili razlagi o nekaterih znamenitostih mesta – seveda v angleščini. Vožnja je zelo hitro minila in imeli smo se krasno.

Nato smo krenili do Europarka Maribor, kjer smo imeli uro časa zase in nato znova na avtobus, ki nas je odpeljal nazaj na parkirišče pod grad. To je bil zares čudovit in poučen dan, ki ga bomo imeli v lepem spominu.

Zapisala učenka IP-TISK: Neja Gajzer, 7. b

(Skupno 321 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost