Športni dan na daljavo

Saj sem že pozabila šteti tedne. Kateri teden je za nami? Vsak teden, vsak dan je enak prejšnjemu. Ne, ne čisto enak. Današnji dan, četrtek, 7. maj 2020, je bil drugačen, saj smo imeli športni dan. Ponovno na daljavo. A tokratni športni dan je bil nekaj posebnega, saj smo imeli za nalogo izpolniti svoj športno vzgojni karton.

Kako je že napisala naša učiteljica športne vzgoje? “Ker smo doma, je še kako pomembno, da se zavedamo, da je vsakodnevna vadba nekaj, kar nam lahko pomaga ohranjati ali izboljšati naše gibalne sposobnosti, hkrati pa nam krepi tudi imunski sistem.” In res je tako. Po končanem dnevu smo se zagotovo bolje počutili, saj smo precej naredili za svojo kondicijo, hkrati pa smo bili verjetno vsi po vrsti precej utrujeni. 

No, in kaj vse smo počeli?

Najprej smo si ogledali kratek filmček, s pomočjo katerega smo osvežili vse vadbene postaje, ki jih poznamo (razen naših prvošolčkov) že iz prejšnjih šolskih let. 

Sledilo je ogrevanje, s pomočjo katerega smo razgibali svoje telo, ga segreli do primerne temperature, da se nam je bilo lažje prebiti čez vse postaje.

Ker tudi v šoli športno vzgojnega kartona ne moremo izvesti sami, saj je potrebno merjenje časa, štetje in še kaj, sem v družinskem krogu poiskala svojo asistentko. To vlogo je odigrala moja mami. V okviru prvega dela testiranja so bile meritve, in sicer merjenje višine, telesne teže in kožne gube nadlahti. V okviru drugega dela testiranja smo se morali malce bolj potruditi in se izkazati v vadbenih postajah, kot so dotikanje plošč z roko, skok v daljino z mesta, premagovanje ovir nazaj, dviganje trupa, predklon na klopci ter, zame najtežja vaja, vesa v zgibi. Vse vaje so potekale precej drugače kot lansko šolsko leto v šoli. Doma smo morali poiskati najrazličnejše pripomočke, pravzaprav smo bili precej ustvarjalni. 

Tretji, zadnji del testiranja pa sta predstavljala tek na 60 metrov in 600 metrov. Moram priznati, da je bilo malce nenavadno teči sam, saj v šoli tečemo s sošolci in sošolkami ter drug drugega spodbujamo. 

Ker doma ne posegamo po regratu, so naš zdrav obrok predstavljale testenine z najrazličnejšo zelenjavo. Okusno!

Kot sem že v enem izmed člankov zapisala, se bom sedaj ponovila. Športni dan je bil v redu, a manjkali so moji sošolci in sošolke, s katerimi bi športni dan bil enkraten!

Zapisala učenka IP-TISK: Neja Gajzer, 7. b

 

(Skupno 393 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost