Pouk ponovno v šoli

Spoštovani starši!

Od 1. 6. in od 3. 6 . 2020 dalje bo za učence od 4. in 8. razreda pouk ponovno potekal v šoli. Pouk bo potekal po urniku pod posebnimi pogoji, ki jih je predpisal NIJZ in ob upoštevanju priporočil ZRSŠ. Prihoda učencev se vsi vselimo in smo se naj tudi temeljito pripravili.

Zavedamo se, da so bili otroci odsotni dva meseca, zato bomo posebno pozornost namenili pogovoru z učenci. V prvih dneh pouka bomo učencem krepili zaupanje v spodbudno učno okolje in varnost. Učili se bomo upoštevanja vseh preventivnih zaščitniških ukrepov. S strokovnim pristopom bomo učne vsebine ponovili in utrdili, se poslužili načinov dela, ki so za učence najprimernejši.

Nekaj pomembnih osnovnih informacij:

  • Učenci pridejo v šolo vsak dan ob isti uri 10 minut prej pred začetkom pouka, ki bo ob 8. 20. Če bodo prišli prej bodo morali čakati pred šolo (upoštevaje varnostno razdaljo). Starši v šolo ne vstopate, razen po predhodnem dogovoru z upoštevanjem zaščitnih ukrepov.
  • Priporočamo, da učenci prihajajo v šolo predvsem peš ali s kolesom, kjer je to mogoče, v drugih primerih pa starši poskrbite za individualni prevoz otrok v šolo (brez združevanja učencev). V primeru, da starši resnično nimate druge možnosti in bodo učenci prihajali v šolo s šolskim avtobusom, je potrebno upoštevati Higienska priporočila za izvajanje avtobusnega javnega mestnega prevoza potnikov v času epidemije COVID-19. Šolski avtobusi bodo vozili (samo za prijavljene, saj je število otrok na avtobusu omejeno), vozni red bo objavljen na spletni strani šole. Na avtobusu je zaščitna maska obvezna.
  • Dejavnosti v razširjenem programu se ne bodo izvajale (šah, košarka, joga,…).
  • Izbirni predmeti kjer se družijo učenci različnih razredov se ne bodo izvajali. V kolikor kdo od učencev še ni ocenjen, se bo o poteku in načinu pridobitve ocene dogovoril z dotičnim učiteljem.
  • Za vse učence bo organizirana malica in kosilo (za prijavljene). Malico bodo imeli v učilnicah, kosilo pa v časovnih razmikih in upoštevanjem varnostne razdalje ter vseh higienskih ukrepov v jedilnici.
  • Učenci ne nosijo zaščitnih mask v šoli.
  • Starši podpišete izjavo, da je otrok zdrav. Brez te izjave otroka žal ne moremo sprejeti v šolo.
  • Za učence, ki se vzgojno izobraževalnega procesa v šolskih prostorih ne bodo udeležili iz zdravstvenih razlogov njih samih ali njihovih ožjih družinskih članov oz. oseb, s katerimi bivajo v istem gospodinjstvu, bodo starši morali prav tako podati izjavo o obstoju teh okoliščin in s tem o razlogu, da se tak otrok še vedno izobražuje na daljavo.

Glede na to, da je virus še vedno prisoten in da onemogočimo njegovo širjenje vas vljudno prosimo, da kolikor imate možnost naj gre vaš otrok po končanem pouku (kosilu, če ga ima) takoj domov.

Prosimo vas tudi, da se že doma pogovorite z njimi o pomembnih pravilih (ohranjanje razdalje, brez dotikanja, umivanje rok, …). To bomo vsakodnevno počeli tudi mi v šoli.

Želimo si, da bi bivanje vaših otrok v šoli bilo prijetno in varno. Za to se bomo potrudili po svojih najboljših močeh. Vas pa prosimo za sodelovanje in razumevanje.

Vse podrobnejše informacije boste pravočasno prejeli s strani razrednikov preko e- Asistenta ali elektronske pošte.

Veselimo se srečanja z našimi učenci – Olgičarji.

Lep pozdrav,

Helena Ocvirk, ravnateljica

(Skupno 377 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost