Tehniški dan v Parku vojaške zgodovine

V ponedeljek, 28. septembra 2020, smo se učenci 9. razreda odpravili na strokovno ekskurzijo v Pivko. Zjutraj smo se ob 6.45 zbrali pod gradom in se ob sedmi uri z avtobusom odpravili na pot.

Po dveh urah in pol vožnje smo prispeli na cilj – v Park vojaške zgodovine Pivka. Tam se nam je pridružil vodnik, s katerim smo se odpravili na ogled muzeja. Ogledali smo si lahko njihovo zbirko letal, granat, tankov, podmornico itd., ki so jih vojaki uporabljali v vojnah. Veliko teh stvari je bilo v muzej pripeljanih iz Nemčije, Rusije in celo Amerike. Po vodenem ogledu smo šli do podmornice, katere notranjost smo lahko tudi videli. Ker pa nas je bilo veliko, smo si notranjost ogledali ločeno, vsak oddelek zase. Najprej se je po lestvi spustil v podmornico a oddelek. Učenci smo skupno ugotovili, da je njena notranjost je precej majhna. Vodnik nam je povedal, da je v njej potovalo deset moških. Potovali so kar pet dni, med potjo pa se niso smeli pogovarjati. Po ogledu podmornice smo se želeli povzpeti na hrib Primož. Tam bi si ogledali bunker, vendar nam vreme tega ni dopustilo, zato nam je vodnik o njem podal nekaj zanimivih informacij; ogledali pa smo si tudi 25-minutni filmček o osamosvojitvi Slovenije. Ker nam je ostalo še nekaj časa, smo se odpravili na ogled treh tankov, na katere smo se lahko sami povzpeli. Ura je odbila 14.00, zato smo se počasi odpravili proti Ptuju. 

Na Ptuj smo prispeli okrog 17. ure in se odpravili vsak proti svojemu domu. Ta dan je bil zelo zanimiv, poučen, skratka nepozaben. 

Zapisala šolska novinarka: Kaja Golob, 9. b

(Skupno 225 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost