Nacionalni otroški parlament

V sredo, 21. aprila 2021, se je naš učenec, Matjaž Alič, udeležil 31. nacionalnega Otroškega parlamenta in uspešno zastopal ne le našo šolo, temveč vse osnovnošolce iz ptujskega območja. Prvič v 31-ih letih se mladi parlamentarci na nacionalnem parlamentu niso mogli srečati v živo v Veliki dvorani Državnega zbora RS, ampak le virtualno preko zaslonov. Sodelovalo je preko 130 učencev, skupaj z mentorji in ostalimi gosti preko 200 sodelujočih.

Uvodoma je mlade parlamentarce pozdravil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, predsednik Državnega zbora RS Igor Zorčič in predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije Darja Groznik.

Mladi parlamentarci so se o izzivih izbire poklica že od začetka šolskega leta pogovarjali po osnovnih šolah, nato pa so potekali občinski, medobčinski in regijski otroški parlamenti. Na regijskih parlamentih izvoljeni predstavniki so na nacionalnem zasedanju zastopali interese vrstnikov. Podali so resna mnenja, tehtne pomisleke in konstruktivne predloge. S temo Moja poklicna prihodnost bomo nadaljevali tudi v šolskem letu 2021/2022.

Zapisala: Mateja Simonič, mentorica OP

(Skupno 279 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost