Atletski športni dan

V petek, 14. maja 2021, smo imeli vsi učenci od 1. do 9. razreda športni dan. Tako kot vsako leto, smo tudi tokrat morali opraviti nekatere meritve za športno vzgojni karton, in sicer met žogice, skok v daljino in tek na 60 ter 600 metrov. Druge potrebne meritve smo učenci od 6. do 9. razreda opravili že prej v sklopu športa, učenci od 1. do 5. razreda pa so tudi te meritve opravili v okviru tega športnega dne.

Večina učencev se je zjutraj zbrala v matičnih učilnicah, medtem ko so se nekateri naši najmlajši Olgičarji že takoj odpravili na atletski stadion. Poskrbeti smo namreč morali, da, zaradi upoštevanja priporočil NIJZ, ves čas ostanemo v svojih »mehurčkih« in da se oddelki med seboj niso mešali.

Učenci od 6. do 9. razreda, ki smo se odpravili na stadion šele po 10. uri, smo se tako pred odhodom preizkusili v več različnih dejavnostih. Ob pomoči videoposnetka smo se lotili treninga »tabate«. Gre za visoko intenzivno vadbo, pri kateri se izvaja vsako vajo štiri minute z vmesnimi počitki. Lotili smo se tudi frizbija na šolskem igrišču, se preizkusili v poznavanju športov in športnih pravil v kvizu Kahoot!, nekateri pa so celo malo zaplesali. Po opravljenih dejavnostih v šoli, smo se tudi mi ob različnih urah odpravili na mestni stadion, kjer smo se najprej dobro ogreli. Nato pa smo se pomerili v že prej omenjenih dejavnostih, in sicer v metu žogice ali vorteksa, v skoku v daljino ter v teku na 60m in 600m.

Precej utrujeni, a veseli, ker je vreme, kljub ne preveč lepim napovedim, le zdržalo, smo se odpravili nazaj v šolo in domov.

Zapisala učenca IP-TISK: Matej Mlakar Belšak in Ajda Brodnjak Ritoša, 7. a

(Skupno 506 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost