1. in 3. mesto pri projektu “Hrana ni za tjavendan”

Olgičarji smo se v letošnjem šolskem letu pod mentorstvom učiteljice Mateje Simonič priključili projektu Ekošole in Lidla Slovenije ˝Hrana ni za tjavendan˝, ki osvešča osnovnošolce o problematiki zavržene hrane. Učenci 3. b so v okviru razširjenega programa (RaP) pripravili dnevnik zavržene hrane in vanj vpisovali svoje ostanke hrane pri šolski malici in kosilu, ustvarjali za ekokotiček, s katerim so seznanjali svoje vrstnike o pomenu hrane ter ukrepih za manj zavržene hrane. Nekateri učenci so spremljali domače jedilnike, izpolnjevali družinski dnevnik zavržene hrane in razmišljali o razlogih za ostanke hrane v domačem gospodinjstvu. Za svoje aktivnosti so dosegli 3. mesto.

Pri gospodinjstvu smo dobili nalogo, da napišemo reciklirane recepte. Z njimi smo se prijavili na natečaj Reciklirana kuharija, ki ga je razpisalo podjetje Lidl.  Z receptom Reciklirani štruklji je naš sošolec Zen Fenos pristal v Lidlovi knjižici recikliranih receptov.

Ob prvem slovenskem dnevu brez zavržene hrane, ki ga bomo od letošnjega leta naprej vsakoletno praznovali v mesecu aprilu, smo pripravili video prispevek, s katerim osveščamo, da se lahko vsi potrudimo, narediti ta svet lepši – ne le 24. aprila, ob dnevu brez zavržene hrane, temveč skozi vse leto. Z video prispevkom smo dosegli odlično 1. mesto. Za nagrado smo prejeli vrednostne kartice podjetja Lidl Slovenija.

Zapisala: Gaja Urek, 6. a

Knjižico receptov si lahko ogledate TUKAJ.

Naš nagrajen video si lahko ogledate spodaj.

(Skupno 429 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost