Olgičarji znova uspešni na projektu “Varno na kolesu”

Olgičarji smo bili tudi letos pod mentorstvom učiteljice Mateje Simonič vključeni v projekt Varno na kolesu, ki ga organizira družba Butan plin in spodbuja mlade k varni ter aktivni vključitvi v promet. V letošnjem šolskem letu je bilo v projekt vključenih več kot 10.000 učencev iz 140 slovenskih osnovnih šol. Olgičarji, predvsem petošolci, smo se preko poučnih, tematskih, zanimivih in zabavnih nalog spoznavali s cestnoprometnimi predpisi ter se obenem še potegovali za privlačne praktične in denarne nagrade.

V okviru projekta Varno na kolesu smo se prijavili na razpis A + B in pripravili različne naloge: Kolesarska pravila v zgodbi – kjer smo razmišljali o prometnih situacijah, kolesarjenju in pravilih v obliki stripov, zgodb in risbic; Kolesarji v moji občini – kjer smo opazovali in raziskovali območje v občini Ptuj ter identificirali poti, primerne za vožnjo s kolesom;  Kolesarjem prijazna šola – kjer smo pregledali in analizirali okolico šole ter pogoje za kolesarje in možnosti za prihod v šolo ter iz nje; Kolesarim v prostem času – učenci smo celo leto pridno kolesarili in zbirali prikolesarjene kilometre ter prav tako kolesarili s starši po obdravski kolesarski poti. V sklopu naloge Postajam kolesar pa so petošolci pripravili video prispevek z naslovom: Zakaj čelada DA in zakaj telefon NE.

Z odlično opravljenimi nalogami smo zbrali toliko točk, da smo se uvrstili na 2. mesto in šoli prislužili denarno nagrado 600 evrov ter praktično nagrado. V sklopu naloge Kolesarim v prostem času smo učenci celo šolsko leto, tudi v obdobju epidemije in pouka na daljavo, pridno kolesarili in ob koncu šolskega leta zbrali kar 10.765 kilometrov ter se uvrstili na tretje mesto med vsemi sodelujočimi šolami. Osvojili smo praktično nagrado.

Zapisali: Šolski novinarji

(Skupno 181 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost