Prvi šolski dan na Olgici

Po sproščujočih počitniških dnevih smo se Olgičarji v sredo, 1. septembra 2021, vrnili v šolske klopi in tako pričeli novo šolsko leto. Vsi učenci in učenke smo se zbrali na šolskem igrišču – letos je bil prihod v šolo nekoliko drugačen, saj našo čudovito Olgico obnavljajo.

Najmlajši učenci so se v spremstvu zdravega starša, ki je izpolnjeval PCT, zbrali ob 9. uri v veliki telovadnici, kjer so jih pričakale njihove učiteljice. Po uvodnem pozdravu gospe ravnateljice so si ogledali predstavo o Piki Nogavički, ki so jo odigrali naši starejši učenci. Obiskala jih je tudi pravljičarka iz knjižnice Ivana Potrča, ga. Liljana Klemenčič, ki jim je pripovedovala pravljico o treh sestrah in pomembnosti soli v življenju. Zatem so se vsi prvošolčki z učiteljicami odpravili v svoje matične razrede. Njihovi starši so se seznanili z rejonsko policistko, go. Tamaro Toš, in vodjem mestnega redarstva, g. Robertom Brkićem, ki sta jim predstavila možnosti in ukrepe, ki jih naj upoštevajo, da bo njihov otrok varno prihajal v šolo.

Učenci od 2. do 5. razreda so se zbrali ob 8.30, učenci od 6. do 9. pa ob 8.20. Na šolsko igrišče so nas prišli pozdravit naši razredniki in skupaj smo odšli v svoje matične učilnice. Tam so nas seznanili s pomembnimi informacijami za novo šolsko leto. Najprej so nas spomnili na varnostne ukrepe za zaščito pred širjenjem koronavirusa. Razdelili so nam tudi ključke garderobnih omaric, prijavnice za dejavnosti razširjenega programa, urnike in izjave. Seveda ni manjkala niti malica v učilnici, in sicer pletena štručka in čokoladno mleko. Po malici nam je ostalo še nekaj časa za pogovor o počitnicah, nato pa smo za seboj pospravili mize, jih razkužili in se odpravili domov – večina peš, nekateri pa s kolesi, šolskim kombijem, ali so ponje prišli starši z avtomobili.

Polni upanja, da se letos ne bomo šolali na daljavo, smo se veseli podali v novo šolsko leto. Tudi letošnje šolsko leto je zaznamovano s koronavirusom. Pouk bomo imeli po modelu B, kar pomeni, da vsi učenci od 6. do 9. razreda nosimo med poukom maske in si redno umivamo roke. Učenci zadnje triade imamo možnost samotestiranja. Ob vseh teh ukrepih si želimo, da šolsko leto, tako kot smo ga začeli, zaključimo v šoli.

Zapisali šolski novinarji: Gaja Urek in Maja Magdič, 7. a ter Timotej in Tiana Mlakar, 7. b

(Skupno 238 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost