Angleški projektni dan

Po dveh letih smo v četrtek, 21. aprila 2022, Olgičarji končno spet izvedli angleški projektni dan, tokrat z naslovom Treasure Hunt Maribor.

Trideset učencev, ki imajo izdelan individualiziran program za nadarjene iz angleščine in tisti, ki so se v tem šolskem letu posebej izkazali na tekmovanjih iz znanja angleščine, smo se z učiteljema angleščine, Vojkom Jurgecem in Ksenijo Kovačič Žižek, zbrali ob 7.45 na parkirišču pod gradom. Najprej smo si razdelili malico, nato pa nas je avtobus odpeljal v Maribor, kjer smo si v Narodnem domu ogledali predstavo Animal Farm.

Predstava, ki traja približno eno uro in pol, je priredba znanega dela Georga Orwella. Govori o živalih, ki živijo na kmetiji kmeta Jonesa in se pod vodstvom prašiča uprejo kmetu. Kmetijo preimenujejo v “Živalsko farmo”, ki jo nato vodijo najpametnejše živali, to so prašiči. Farma se dobro razvija, a živali ugotovijo, da na farmi garajo zgolj nekatere živali, medtem ko prašiči skupaj s psi zgolj uživajo sadove njihovega dela. Predstava, ki so jo odlično uprizorili igralci gledališke skupine American Drama Group Europe, je satiričen odraz človeške družbe.

Po predstavi smo pred Narodnim domom naredili še skupno fotografijo, nato pa se odpravili na Glavni trg, kjer se je začela naša naslednja aktivnost – Treasure Hunt Maribor, oziroma lov na zaklad.  Razdelili smo se v 5 skupin. Vsaka skupina je od učitelja dobila kup kartic z navodili za pot v angleščini, učitelj pa nam je dal še nekaj ustnih navodil za delo. In že smo se odpravili na iskanje znamenitosti Maribora. Ob pomoči prve kartice in zemljevida smo našli pot do mariborskega gradu, ki je bil prva znamenitost. Na vsaki ‘postaji’ smo najprej prebrali še nekaj podatkov o tej znamenitosti, morali pa smo tudi posneti ‘selfie’ in fotografijo takoj objaviti v naši ekipi v MS Teams. Tako smo nato nadaljevali na vse preostale postaje, ki so nas na koncu vodile do končne znamenitosti – kužnega znamenja na Glavnem trgu. Skupina, ki je prva prispela na cilj (in imela objavljene fotografije vseh znamenitosti) je bila zmagovalka. To je uspelo skupini osmošolk, ki so za nagrado prejele kemične svinčnike naše šole, lizalke in bonbone. Z bonboni pa smo se posladkali tudi učenci vseh drugih skupin.

Naša naslednja postaja je bil Europark, kjer so nekateri zavili v knjigarno, drugi pa poiskat kaj za pod zob. Ob 13.30 smo se vkrcali na avtobus in se odpeljali nazaj na Ptuj. Seveda pa smo se na avtobusu spomnili še na eno znamenito Britanko, ki ravno 21. aprila praznuje že svoj 96. rojstni dan, in sicer kraljico Elizabeto II.

Lep prvi pomladanski dan je ob zabavnih aktivnostih poskrbel, da nam bo ta angleški projektni dan ostal v lepem spominu.

Zapisali šolski novinarki: Gaja Urek in Tisa Julija Golob, 7. a

Deli / Share …
(Skupno 317 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost