Razstava Tise Julije Golob v galeriji v Slovenj Gradcu in Galeriji Magistrat

V soboto, 26. marca 2022, je v Slovenj Gradcu v Koroški galeriji likovnih umetnosti potekalo odprtje razstave slovenskih finalistov 34. mednarodnega natečaja Plakat miru z geslom Vsi smo povezani. Na odprtje so bili povabljeni vsi finalisti, saj so za svojo ustvarjalnost prejeli spominska darila in priznanja, prvi trije pa še nagrade. Po končani osrednji prireditvi so si vsi sodelujoči ogledali mestno jedro Slovenj Gradca in Wolfov muzej, druženje pa so zaključili v hotelu Vabo s pogostitvijo.

Prav tako je v sredo, 25. maja 2022, v ptujski Galeriji Magistrat, pod pokroviteljstvom največje svetovne humanitarne organizacije Lions Clubs International, potekala razstava izdelkov za Plakat miru iz širšega ptujskega območja. Županja, ki je razstavo odprla, je poudarila, da razstavljeni plakati nosijo močna sporočila, na dan mladosti, ko mir ni samoumeven, pa želi, da mladi ostanemo povezani in da bi bil mir glavna človeška vrednota.

Obeh razstav se je s svojim izdelkom, ki je nastal pod mentorstvom učiteljice Doroteje Širovnik, udeležila naša Olgičarka, Tisa Julija Golob, ki je s svojo umetnino komisijo tako prepričala, da se je uvrstila na odlično 3. mesto.

Tisa Julija mi je zaupala, da je na svoje delo zelo ponosna. Tudi mi smo ponosni nate, Tisa Julija, in ti želimo obilo ustvarjalnega navdiha še naprej.

Zapisala šolska novinarka: Gaja Urek, 7. a

Deli / Share …
(Skupno 176 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost