Obisk v Koprivnici

V četrtek, 26. maja 2022, so se predstavniki Mestne občine Ptuj in naše Olgice odzvali vabilu ravnateljice OŠ Đuro Ester, ge. Sanje Prelogović. Tako se je podžupan, g. Marijan Kolarič kot predstavnik Mestne občine Ptuj, skupaj z ravnateljico OŠ Olge Meglič, go. Heleno Ocvirk, in učiteljico, go. Lidijo Žmavc, udeležil slovesne prireditve v  Koprivnici. 

Na slavnostni prireditvi ob dnevu šole, ki so jo pripravili učenci in učitelji OŠ Đuro Ester v Koprivnici, so obeležili 40-letnico sodelovanja – pobratenja med OŠ Olge Meglič in OŠ Đuro Ester. Listino pobratenja sta leta 1982 podpisala tedanji ravnatelj OŠ Olge Meglič, g. Ervin Hojker, in takratni ravnatelj OŠ Đuro Ester, g. Vinko Zember. Ob tej priložnosti je ptujski podžupan, g. Marjan Kolarič, nagovoril obiskovalce prireditve in gostiteljem v zahvalo za povabilo predal darilo Mestne občine Ptuj.

OŠ Olge Meglič in OŠ Đuro Ester sodelujeta v mnogih projektih že vrsto let. Zadnji projekt, ki poteka na obeh šolah, je mednarodni projekt ¨Branje ne pozna meja¨ oz. ¨Čitanje ne poznaje granice¨, kjer slovenski učenci spoznavajo literarna dela hrvaških avtorjev, hrvaški učenci pa slovenska književna dela in njihove avtorje. Na skupnih srečanjih učenci in učitelji predstavijo svoja razmišljanja, doživetja, literarne prispevke, video posnetke, ipd. Tak način sodelovanja učence še dodatno bogati, poglablja njihova znanja in jim daje možnost, da spoznavajo nove običaje, kulturo … 

 

Zapisali: šolski novinarji

 

Deli / Share …
(Skupno 102 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost