Angleški projektni dan

V sredo, 14. decembra 2022, smo se z učiteljema angleščine Vojkom Jurgecem in Ksenijo Kovačič Žižek nekateri učenci, ki smo na šolskem tekmovanju iz angleščine dosegli vidnejše rezultate, in tisti, ki imajo izdelan individualiziran program za nadarjene učence pri angleščini, odpravili na angleški projektni dan z naslovom Oliver Twist in Festive Maribor.  

Naš projektni dan se je sicer začel že v začetku decembra, in sicer 6. in 13. decembra, ko smo pri dejavnosti Zmorem več dobili nalogo pripraviti kratko predstavitev v angleščini o najrazličnejših temah, povezanih z običaji in praznovanjem v času božično-novoletnih praznikov. Vsak od nas je prvo uro poiskal podatke, pripravil besedilo in ga nato drugo uro predstavil.  

V sredo, 14. decembra, pa smo se nato zjutraj ob 7.45 zbrali na parkirišču pod gradom, si razdelili malico in se z avtobusom odpravili proti Mariboru. Hitro smo prispeli v Narodni dom Maribor, kjer smo si ob 9. uri ogledali predstavo Oliver Twist, ki so jo pripravili člani igralskega ansambla American Drama Group Europe.  

Predstava, ki je bila v angleščini, govori o revnem dečku Oliverju Twistu in prikazuje čas 19. stoletja, v katerem je živel pisatelj Charles Dickens. Igralci so predstavo popestrili tudi s petjem. Predstava nam je bila zelo všeč, saj je bila priredba tega zahtevnega Dickensovega dela primerna tudi za našo starost.   

Po koncu predstave, okrog 11. ure, smo se odpravili na Glavni trg, kjer smo se razdelili v skupine. V začetku decembra je bil Maribor že odet v “praznična oblačila” in ena od atrakcij so bile praznične “foto točke”. Vsaka skupina je dobila nalogo narediti skupinsko sliko pri vsaki od teh “foto točk” in jo objaviti v naši ekipi MS Teams. Skupina, ki je prva posnela vse slike in jih objavila, je zmagala in prejela posebno nagrado. To je letos uspelo ekipi devetošolk – Zaji, Klari, Niki, Nastji in Lajli. Seveda smo se tudi druge ekipe odlično odrezale in posnele nekaj krasnih fotografij ter na koncu prejele sladke nagrade.  

Svoj dan smo zaključili z eno uro prostega časa v Evroparku in tam po želji tudi kaj pojedli ali kupili. Na angleškem projektnem dnevu smo se imeli res super, saj je bilo ne samo zabavno, ampak tudi poučno. 

Zapisala: Tiana Mlakar, 8. b

(Skupno 196 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost