Zimski pohodno-tekaški športni dan za učence od 6. do 9. razreda

V četrtek, 9. februarja 2023, smo imeli učenci od 6. do 9. razreda zimski pohodno-tekaški športni dan. Ob 8.20 smo se zbrali v svojih matičnih učilnicah, kjer smo si z učitelji ogledali urnik športnega dne in načrtovali pot. Ker je potekalo medrazredno tekmovanje, so bili naši rezultati še posebej pomembni.  

Čakalo nas je več nalog oziroma izzivov, ki smo jih morali izvesti, učitelji pa zabeležiti rezultate. Za začetek smo se v učilnicah preizkusili v gibalnem izzivu “obrat s čevljem”, ki je bil zelo zahteven. Legli smo na hrbet, dvignili eno nogo in na stopalo položili športni copat. Nato smo se morali obrniti za 180 stopinj na trebuh in še za naslednjih 180 stopinj v prvoten položaj, pri tem pa ves čas paziti, da nam čevelj ne pade s stopala. Po tej precej zahtevni nalogi smo prevzeli malico in se odpravili na pohod, vsak oddelek se je odpravil po svoji poti. Na pohodu nas je čakalo še kar nekaj nalog, in sicer “opice” (tj. vesa vzgibi), račja hoja, skupinsko preskakovanje z ene strani palice na drugo, štetje stopnic in najpomembnejše – štetje korakov. Vsak rezultat smo skrbno zabeležili, nato pa se okrog 12. ure vrnili v šolo, kjer smo naše podatke vnesli v Google obrazce, da jih je lahko učiteljica za šport kasneje analizirala. Kljub utrujenosti smo športni dan ocenili z oceno “odlično”.

V ponedeljek na razredni uri smo bili kar malo na trnih pred razglasitvijo zmagovalca. To so bili učenke in učenci 7. b razreda, ki so si s skupnim številom korakov in odlično opravljenimi nalogami zmago pošteno prislužili. Za nagrado so lahko oblikovali šolski jedilnik (tj. določili malico in kosilo) za kar cel teden.

Zapisala: Gaja Urek, 8. a

Deli / Share …
(Skupno 264 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost