“Sladkoslančki” na 63. Mednarodni karnevalski povorki

V nedeljo, 19. februarja 2023, smo se po dveletnem premoru Olgičarji zopet imeli možnost udeležiti letos že 63. Mednarodne karnevalske povorke na Ptuju.  

S pripravami smo v šoli pričeli že decembra, ko smo začeli zbirati ideje, v kaj bi se letos lahko našemili in se s to masko udeležili pustne povorke. Po dolgem premisleku se nam je porodila ideja, da bi lahko predstavljali bombone in kokice, nadeli pa smo si ime “SLADKOSLANČKI”. Kostume smo začeli izdelovati, seveda ob izdatni pomoči učiteljic, že sredi januarja, tako da so bili pravočasno gotovi. Izdelani kostumi so bili zelo zanimivi in predvsem izvirni.  

Na pustno nedeljo smo se zbrali v šoli ob 11. uri, kjer smo si najprej privoščili malico, takoj za tem pa smo se začeli pripravljati za povorko. Vsakemu učencu posebej so učiteljice premazale obraz, in sicer v modro, rdečo, rumeno ali belo barvo.  

Ko smo bili pripravljeni, smo se odpravili do Potrčeve ceste, kjer so se zbrale vse sodelujoče skupine. Pustna povorka se je pričela ob 13. uri. Na poti skozi mesto smo se z zanimivimi kostumi predstavili več tisoč gledalcem, ki so nas radovedno in navdušeno občudovali. Olgičarji smo obiskovalce razveselili tudi z majhnimi darilci, saj smo delili bonbone in kokice. Pred mestno hišo smo se vse sodelujoče skupine predstavile. Mi smo se predstavili s pesmijo, ki so sta jo napisali naši učenki, Tisa Julija in Gaja. Pot smo nadaljevali mimo Minoritskega samostana čez park, vse do dvorane Campus, kjer so nas že prijetno utrujene in lačne pogostili.  

Ko smo se okrepčali, smo se lahko odpravili proti domu, kjer so nas nekatere pričakali starši z okusnimi svežimi krofi.  

 

Zapisala: Eva Ritonja, 8. b 

 

Deli / Share …
(Skupno 339 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost