2. mesto na medobčinskem tekmovanju v košarki za mlajše dečke

V petek, 10. februarja 2023, se je odvil prvi krog (skupina A) medobčinskega tekmovanja v košarki za mlajše dečke. Tekmovanja se je v obeh krogih udeležilo sedem šol iz Ptuja in okolice. V skupini A so tekmovali predstavniki OŠ Markovci, OŠ Breg in OŠ Ljudski vrt, v skupini B pa tekmovalci OŠ Olge Meglič, OŠ Žetale, OŠ Majšperk in OŠ Mladika.

V prvem  krogu, ki je potekal v športni dvorani OŠ Markovci, so se pomerile šole iz ekipe A, in sicer so najprej igrali dečki iz OŠ Markovci proti OŠ Breg. Tekma se je zaključila z rezultatom 30 : 8. V nadaljevanju so se pomerili učenci OŠ Breg in OŠ Ljudski vrt. Tekmo so odigrali sproščeno, Ljudski vrt pa je vodil z rezultatom 36 : 7. V naslednji, zadnji tekmi so igrali košarkarji OŠ Ljudski vrt proti OŠ Markovci in tekmo zaključili z rezultatom 25 : 6. Zmagovalna ekipa tega kroga tekmovanja je torej bila ekipa dečkov iz OŠ Ljudski vrt.

V torek, 14. 2. 2023, se je v naši šolski telovadnici, torej na OŠ Olge Meglič, nadaljevalo tekmovanje v košarki za mlajše dečke iz skupine B, v kateri je igrala tudi naša košarkarska ekipa pod vodstvom g. Dušana Lubaja.

Prvo tekmo so naši fantje odigrali proti ekipi iz OŠ Žetale. Skozi celotno igro so vodili in na koncu zmagali s precejšnjo razliko 64 točk ter končnim rezultatom 66 : 2. V nadaljevanju so se pomerili tekmovalci OŠ Mladika in OŠ Majšperk. Tekma je bila vseskozi zelo napeta, na koncu pa je za las zmagala ekipa OŠ Mladika z rezultatom 17 : 15. V tekmi za tretje mesto so se tako pomerili poraženci, OŠ Majšperk in OŠ Žetale. Obe ekipi sta bili zelo dobri, a le ena si je lahko priborila 3. mesto. To je uspelo ekipi OŠ Majšperk, ki je Žetale premagala z rezultatom 34 : 10. Domača, naša ekipa se je pomerila s tekmovalci OŠ Mladika. Naši fantje so tekmo odigrali z veliko pozitivne energije in tako nasprotno ekipo prepričljivo premagali s končnim rezultatom 34 : 21 ter se tako uvrstili v finale.

Finalne tekme za naslov medobčinskega prvaka so se odvile v Športni dvorani Markovci, in sicer v torek, 28. 2. 2023.

Naši košarkarji so se najprej pomerili z ekipo iz OŠ Markovci in tekmo dobili z rezultatom 31 : 15. Nato sta se pomerili ekipi iz Ljudskega vrta in Mladike, kjer so vodstvo za celih 16 točk prevzeli igralci OŠ Ljudski vrt. Za tretje mesto sta se nato borili ekipi OŠ Markovci in OŠ Mladika. Igralci Mladike so bili uspešnejši in so OŠ Markovci premagali z rezultatom 21 : 15. Za 1. mesto oz. mesto medobčinskega prvaka sta se nazadnje pomerili naša ekipa, OŠ Olge Meglič, in ekipa OŠ Ljudski vrt. Naši košarkarji so zavzeto in borbeno igrali do zadnje sekunde, kljub temu pa so jih nasprotniki na koncu premagali z rezultatom 31 : 15.

Tako so naši mlajši košarkarji, naši Olgičarji, ponosno postali medobčinski podprvaki, hkrati s tem pa se uvrstili na področno tekmovanje.

Vsem udeležencem tekem in finala iskreno čestitamo, še posebej pa naši ekipi za zasluženo osvojeno 2. mesto in s tem naziv medobčinski podprvaki!

Zapisala: Timotej in Tiana Mlakar 8. b

(Skupno 281 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost