Tekmovanje elastomobilov

V nedeljo, 26. marca 2023, je na Kongresnem trgu v Ljubljani potekalo že 20. tekmovanje elastomobilov. Za sodelovanju na tekmovanju, ki ga organizira Hiša eksperimentov, morajo tekmovalci izdelati svoj elastomobil, ki dobi energijo za premikanje zgolj iz elastike in vzmeti. Na tekmovanju tako tekmovalci z raztezanjem le-teh poskusijo doseči čim daljšo prevoženo razdaljo po rahlem klancu navzgor.

Tekmovanja sva se letos udeležili tudi Olgičarki Pia Peršuh in Ajda Rojs iz 7. b razreda. Najin elastomobil, ki sva ga poimenovali “Fruitmobil”, je nastajal več tednov pod budnima mentorskima očesoma učiteljev Vide Lačen in Davorina Tikviča.

Na samo tekmovanje smo se odpravili zgodaj zjutraj, saj so se priprave v Ljubljani začele že ob 8.30.  V tem času smo lahko svoje avtomobile pripravili in jih še nekajkrat odpeljali na poskusno vožnjo. Ob 10. uri se je tekmovanje, ki je potekalo v treh krogih, začelo. Čeprav najin “Fruitmobil” na žalost ni prevozil najdaljše razdalje, sva prejeli veliko pohval za najin izdelek, prav tako pa je žirijo navdušilo dejstvo, da sva bili edina v celoti dekliška dvojica na tekmovanju.

Izdelava elastomobila in tekmovanje sta bila za naju nepozabna izkušnja.

Zapisala: Ajda Rojs, 7. b

(Skupno 272 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost