3. in 4. mesto na lokalnem preverjanju ekip Prve pomoči

V torek, 18. aprila 2023, smo se Olgičarji v dveh ekipah z mentorico Barbaro Majhenič udeležili 15. lokalnega preverjanja ekip Prve pomoči osnovnih šol. Prvo ekipo smo sestavljali Tiana in Timotej Mlakar, Nina Hodnik, Tina Zupanič, Zoja Pšajd in Nea Majerič. Člani druge ekipe pa so bili Mineja Prevolšek, Mia Madjar, Mia Majerič, Ula in Nika Čeh ter Leila Fridauer.

Po kosilu smo se ob 12.00 odpravili proti gasilskemu domu na Ptuju. Najprej je bilo na vrsti žrebanje vrstnega reda, nato smo si razdelili malico in že nestrpno čakali 13. uro, ko se je tekmovanje začelo z opravljanjem pisnega dela z vprašanji iz znanja Prve pomoči in Rdečega križa. Le-ta je trajal 30 minut.

Po pisnem delu je vsaka ekipa opravljala še praktični del, kjer smo morali oskrbeti štiri poškodovance.  Tekmovanje se je ob 16. uri zaključilo in sledila je razglasitev rezultatov. Z rezultatom 581 točk smo ekipa OLGICA 1 dosegli 3. mesto od enajstih ekip, kar je odličen rezultat. Ekipa OLGICA 2 je dosegla 4. mesto z rezultatom 504 točk.

Čestitke vsem sodelujočim. Zelo smo ponosni na svoje dosežke, saj se nam je vložen trud poplačal. Še enkrat bi se radi zahvalili naši mentorici Barbari Majhenič, ki nas je vse leto do tekmovanja spodbujala, se trudila z nami in verjela v nas.

 

Zapisala: Tiana in Timotej Mlakar, 8. b

 

(Skupno 132 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost