Naravoslovni dan za učence od 6. do 9. razreda

V četrtek, 20. aprila 2023, smo učenci od šestega do devetega razreda imeli naravoslovni dan. Šestošolci so se odpravili po gozdni učni poti.  Po prihodu v šolo so se peš odpravili proti Knezovemu ribniku, kjer so se z gozdarji odpravili na vodeno učno pot po gozdu. Med pohodom po gozdu so spoznali značilnosti in pomen gozdov za življenje ljudi, se pogovorili o rastlinskem in živalskem svetu v gozdovih ter spregovorili o primernem vedenju v gozdu. Nekaj šestošolk je ostalo v šoli, kjer so pridno pekle slastne čokoladne mafine za angleško čajanko.

Medtem ko so se šestošolci sprehajali po gozdovih, so se naši sedmošolci pripravljali na angleško čajanko, ki so jo priredili istega dne popoldne.  

Mi, osmošolci, smo se zbrali zgodaj zjutraj na železniški postaji na Ptuju, kjer smo si razdelili malico, nato pa se z vlakom odpravili proti Mariboru. Na postaji Maribor Tezno smo se izkrcali, sledil je ogled Centra za eksperimente in znanost. Tam so za nas pripravili dve predstavitvi o svetlobi in obnovljivih virih energije. Nato smo si ogledali različne predmete, ki so bili povezani z elektriko, še posebej všeč pa so nam bile iluzije. Po ogledu centra smo se odpravili na vlak in s prestopom na Pragerskem krenili proti domu. Nazaj na Ptuj smo se vrnili okrog 14. ure. 

Učenke in učenci devetega razreda so obiskali srednjo Elektro in računalniško šolo Ptuj, kjer so jim predstavili šolo,  začetno programiranje in robotiko. Po končani predstavitvi so se odpravili domov.  

                                                                                                  

Zapisali: Gaja Urek in Maja Magdič, 8. a

 

(Skupno 227 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost