Spoznavajmo države Evropske unije

V petek, 5. maja 2023, smo se udeležili prireditve “Spoznavajmo države Evropske unije”, ki je letos obeležila 19. obletnico vstopa Slovenije v EU. Prireditev je potekala v prekrasnem sončnem in toplem vremenu na Mestnem trgu na Ptuju.

Učenci OŠ Olge Meglič smo se tako kot predstavniki  drugih osnovnih in srednjih šol ter vrtca predstavili  s poljubno temo izbrane države članice EU. Naša šola je letos prvič predstavljala našo sosednjo državo Italijo.

Pred odhodom smo se v šoli oblekli v rimljanska oblačila, nato pa se ob 9.30 skupaj z mentoricama Ksenijo Kovačič Žižek in Matejo Simonič odpravili na Mestni trg. Ob prihodu smo najprej okrasili in uredili našo stojnico z imenom “Bella Italia”, ki je zasijala v znamenju barv italijanske zastave. Le-ta je  s čudovitimi likovnimi izdelki učencev naše šole kar vabila na potovanje po Italiji, številne obiskovalce pa so privabljali še pica, ki smo jo spekli v šoli, slastna panna cotta, ki jo je pripravila učiteljica Darja Brlek, pica grisini in seveda slastni bonboni. Na odlične italijanske dobrote je opozarjal tudi naš  kartonasti italijanski kuhar Luigi. Obiskovalce smo na stojnici pozdravili  Pia Peršuh,  Ajda Rojs, Ammar Vertič in Timotej Mlakar, ki smo jim postregli ne samo z odličnimi italijanskimi dobrotami, ampak tudi s številnimi koristnimi informacijami in zanimivostmi o Italiji. V kulturnem programu, ki je potekal pred Mestno hišo, pa je Olgico odlično zastopala Livia Sartor, ki je “stopila v čevlje” priljubljenega italijanskega pevca po imenu Mr Rain in  s svojim čudovitim glasom  v italijanščini brezhibno zapela pesem  »Supereroi«.

Po zaključenem programu na Mestnem trgu smo se odpravili  v ptujski »Evro park« na dvig zastave EU. Dvig le-te sta opravila poslanec Evropskega parlamenta,  g. Franc Bogovič,  in predsednik Turističnega društva Ptuj, g. Peter Pribožič, s katerima smo se »Rimljani« v družbi naše ravnateljice, ge. Helene Ocvirk, ob italijanski zastavi tudi fotografirali.

 

Zapisala: Timotej in Tiana Mlakar, 8. b

 

(Skupno 185 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost