Gostili smo 23. medobčinsko tekmovanje ‘Kaj veš o prometu?’

 

V torek, 16. maja 2023, je naša šola gostila 23. medobčinsko tekmovanje ‘Kaj veš o prometu?’ za učence od 6. do 9. razreda osnovnih šol iz območja Upravne enote Ptuj. S praktičnimi darilci, ki so nam jih darovali iz podjetja Butan plin, zavarovalnice Triglav in Kolesarskega društva Perutnine Ptuj, so naši učenci lepo sprejeli in pogostili  40 učencev in njihovih mentorjev iz 10 osnovnih šol. Tekmovanje smo otvorili s kratkim kulturnim programom, na katerem je tekmovalce pozdravila naša županja Nuška Gajšek in jim zaželela uspešno tekmovanje.

Zaradi dežja je bilo tekmovanje nekoliko prilagojeno, saj je bila, zaradi varnosti tekmovalcev, odpovedana praktična vožnja po ulicah Ptuja. Učenci so se zato preizkusili le v spletnem teoretičnem znanju o poznavanju prometnih predpisov v računalniški učilnici in spretnostni vožnji na poligonu z ovirami, ki smo ga pripravili v veliki telovadnici naše šole.

Po vseh opravljenih nalogah je sledilo kosilo in čakanje na rezultate. Gospa ravnateljica, predsednik organizacijskega odbora in predsednik SPVCP MO Ptuj so podelili diplome, medalje in pokale najboljšim tekmovalcem.

Vsem tekmovalcev iskreno čestitamo, najboljšim pa želimo veliko znanja in uspeha na državnem tekmovanju.

Zapisala: Gaja Urek, 8. a

(Skupno 157 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost