Valeta 2015

V četrtek, 11. junija 2015, smo imeli učenci devetega razreda valeto. Najprej smo se predstavili s plesom (četvorko, angleškim in dunajskim valčkom, polko, bluesom …), nato je sledil tudi en ples s starši.

Valeto smo nadaljevali s programom, v katerem smo se predstavili z razredno kroniko in s »pevskim dvobojem«. Zahvalili smo se vsem našim učiteljem in delavcem šole, ki smo jim zelo hvaležni za vse znanje in nasvete, ki so nam jih dali.

Programu je sledil vpis učencev, ki so vseh devet let imeli povprečje ocen nad 4,5, v zlato knjigo odličnjakov. V tem šolskem letu se je v to knjigo vpisal že petstoti učenec, zato smo morali odpreti novo – drugo zlato knjigo na Olgici. Učencem so se podelile tudi knjižne nagrade za priznanja, ki so jih prejeli za odlične dosežke v tekmovanjih iz znanja in športnih tekmovanjih na državnem področju. Sledil je še vrhunec podelitve, in sicer razglasitev »naj učencev« generacije. V tem šolskem letu je bil za »naj športnika« razglašen Jaki Kovač, za »naj kulturnico« Ajda Podgorelec, za »naj učenko in učenca« pa Amadeja Čerček in Robert Babić.

Program smo zaključili s himno generacije »Heroes« in ker smo se zelo zavedali bližajočega se odhoda s šole, smo potočili tudi kakšno solzo.

Naše druženje pa se je nadaljevalo v Grand hotelu Primus na Ptuju, kjer smo večerjali, se igrali družabne igre ter veliko plesali. Naše druženje se je zaključilo okrog 2. ure zjutraj.

Prepričana sem, da bomo prav vsi devetošolci našo valeto ohranili v zelo lepem spominu.

 

Zapisala: Ajda Podgorelec, 9. a

(Skupno 364 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost