Poletna šola angleščine “English in Action”

Medtem, ko je večina osnovnošolcev še uživala zadnje počitniške dni, se je nekaj vedoželjnih posameznikov udeležilo poletne šole English in Action, ki je zadnji teden počitnic potekala na Olgici.

Ker je bila Olgica gostiteljica poletne šole za ptujsko območje, so se našim učencem pridružili še posamezniki iz OŠ Mladike in OŠ Markovci.

Udeleženci poletne šole so bili zelo motivirani za delo, saj so bili vsak dan vseh šest učnih ur zelo aktivni. Spoznavali so posebnosti angleškega jezika, se zanimali za britansko kulturo, izvajali projektno delo, uživali v dramatizacijah ter se pripravljali za zaključno predstavitev.

Dopoldneve so učenci preživljali v prijetni družbi naravne govorke Ms Naomi Reed. Pod njenim budnim očesom so nastali izvrstni izdelki projektnega dela. Teme projektnih nalog so nastale po zamislih in idejah učencev ter so bile zelo zanimive. Učenci so raziskovali moderne čevlje, ustvarili otok robotov, eksperimentirali s Coca Colo in Mentos bonboni, spekli slastne in malo manj slastne mafine, ki so jim dodali nenavadne sestavine kot npr. česen ter izvedli degustacijo le teh.

V petek, 28. 8. 2015, je sledila zaključna prireditev za starše, na kateri so učenci predstavili svoje projektne naloge ter pokazali svoje igralske sposobnosti v treh dramatizacijah. Ob zaključku poletne šole so udeleženci prejeli Priznanje za dobro opravljeno delo v okviru poletne šole English in Action.

Učenci so v poletni šoli veliko pridobili, saj so zagotovo nadgradili znanje svoje angleščine ter s tem pridobili na samozavesti.

 

Zapisala: Ksenija Kovačič Žižek

(Skupno 194 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost