Kulturni dan in prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku

2017_02_07_Kulturna_proslava_naslovna

V torek, 7. februarja 2017, smo imeli učenci od 4. do 9. razreda kulturni dan. Zjutraj smo se zbrali v učilnicah, kjer smo prvi del kulturnega dne namenili spoznavanju Prešernove uglasbene poezije. Poslušali smo nekatere njegove pesmi, ki so jih uglasbili različni avtorji (npr. Kam, Neiztrohnjeno srce, Železna cesta, Zdravljica idr.), ter reševali delovne liste.

Po malici smo se odpravili v Mestni kino Ptuj, kjer smo si ogledali animirani film z naslovom Bučko. Film govori o dečku Bučku, ki je izgubil starše in zato moral v sirotišnico. Tam je spoznal nekaj otrok, od katerih je imel vsak svojo žalostno zgodbo. Hitro so se spoprijateljili. Na koncu se je skupaj s Kamilico, prijateljico iz sirotišnice, preselil k policistu in postali so srečna družina.

Po končanem filmu smo se vrnili nazaj v šolo in se udeležili kulturne prireditve ob slovenskem kulturnem prazniku. Na prireditvi so nam nastopajoči predstavili Prešernovo življenje, prav tako so recitirali ali zapeli nekatere njegove pesmi. Ob koncu prireditve je bila podelitev pesniške zbirke Prvi koraki, ki je letos izšla že triindvajsetič.  Gospa ravnateljica nam je zaželela lep kulturni praznik in nas spodbudila, da skupaj s starši ta dan obiščemo kakšno kulturno ustanovo.

Po prireditvi smo se v učilnicah pogovarjali o filmu in pisali kritike. Ta dan je bil zelo zanimiv in vsi smo izvedeli nekaj novega.

 

Zapisali šolski novinarki: Teja Sabotin in Ela Milošič, 5. b

(Skupno 190 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost