Marko Soršak Soki s projektom »20 za 20« na Olgici

Smo šola mnogih talentov, med njimi tudi glasbenih. To smo pokazali s prireditvijo »Glasbenijada«, ki je potekala v četrtek, 2. marca 2017, ob 10. uri v telovadnici naše šole.

Na prireditvi so nastopili nadobudni mladi glasbeniki z naše šole. Sara Rosalia Gutschi in Matija Friedl sta z odličnim violinskim duetom otvorila našo prireditev. Za njima je na oder stopila Naja Fridl, ki nam je zapela pesem Na vrh sveta in razigrala publiko v dvorani, ki jo je med petjem spodbujala z živahnim ploskanjem. Nič manj nas ni navdušil tudi naš vrhunski pianist, Anej Podgorelec, s svojo odlično klavirsko točko. Tudi Emmo Sartor, ki je, tako kot Naja, zapela pesem, s katero nas je zastopala na prireditvi Otroci pojejo slovenske pesmi, in sicer Ne bodi kot drugi, je publika spodbujala z živahnim ploskanjem. Na koncu so se nam s prav posebno bobnarsko točko predstavili učenke in učenci 5. razreda, ki so namesto bobnov kot tolkala uporabili plastična vedra, kartonaste tulce in papir ter tako ustvarjali zelo zanimiv ritem.

Po njihovem nastopu je na oder stopila naša ravnateljica, Helena Ocvirk, ki je predstavila tudi posebne goste na naši prireditvi, in sicer  Alena Hodnika, direktorja Javnih služb Ptuj, Gorazda Oreška, podžupana Mestne občine Ptuj in vse prisotne medije. Nato nam je predstavila osrednjega gosta naše prireditve –  Marka Soršaka – Sokija, znanega bobnarja iz skupine Elvis Jackson, ki nam je predstavil svoj projekt »20 za 20«. S tem projektom si prizadeva v sodelovanju z različnimi partnerji z glasbenimi instrumenti opremiti čim več šol po Sloveniji, s čimer želi pomagati in spodbujati mlade glasbene talente. Doslej je obdaril že 39 šol po vsej Sloveniji, in naša Olgica je bila 40. šola v Sloveniji ter prva med ptujskimi osnovnimi šolami. Pri tem so mu s sponzorstvom pomagale Javne službe Ptuj, ki so v ta namen organizirale 1. nacionalne smetarske igre, svoj del pa so prispevali tudi dijaki Gimnazije Ptuj. S svojo pozitivno energijo je navdušil vse prisotne v dvorani in na oder povabil nekaj učencev, ki so se preizkusili v igranju bobnov. Nato nam je zaupal, da lahko te bobne naša šola obdrži, kar je bilo za vse nas veliko presenečenje in navdušeni smo ga nagradili z velikim aplavzom. A to ni bil edini glasbeni instrument, ki smo ga prejeli v dar. Dobili smo tudi kitaro, ki smo se je prav tako zelo razveselili. Po skupinskem ‘selfiju’ se je naša prireditev končala, učenci pa smo imeli priložnost, da se preizkusimo v igranju novih instrumentov.

Verjamemo, da nam bosta naša nova glasbena instrumenta odlično služila, Marku in vsem drugim darovalcem, pa se iskreno zahvaljujemo za njihovo dobrodelnost.

Zapisale učenke IP-TISK: Klara Milošič, Maša Sarić in Alja Rozman, 9. b

(Skupno 145 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost