Predstavitev Olgice na sejmu ‘Altermed’


V petek, 10. marca 2017, se je naša šola s svojo stojnico, ki smo jo poimenovali »Domače je drugače!«, prvič predstavila na 13. sejmu ‘Altermed’ v Celju.

Na šoli se namreč dobro zavedamo pomembnosti prehrane za naše zdravje, počutje in delovanje nasploh ter vemo, da ni vseeno kaj jemo, kako je hrana pripravljena ter od kot prihajajo živila. Prav tako pa dajemo velik poudarek pripravi jedi iz lokalno pridelanih živil.

Na naši stojnici smo predstavili vrednost »domače«, lokalno pridelane hrane, ki je veliko bolj okusna, zdrava, hkrati pa manj obremenjuje okolje, v primerjavi s hrano, ki prihaja z različnih predelov sveta.

Obiskovalci so si lahko ogledali domača živila, ki v našo šolsko kuhinjo prihajajo od lokalnih pridelovalcev (domači jogurti, domača jabolka, domači jabolčni čips, domači med, domači kruh, domače suho sadje …).

Pridne roke naših šolskih kuharjev, ki nas tedensko razveseljujejo z domačimi sladicami (npr. z jabolčnim zavitkom, jabolčno pito …), so pripravile nekaj sladic tudi za obiskovalce naše stojnice. Poleg tega smo jih razveselili še z degustacijo domačega jabolčnega soka in receptom zanj.

Naši učenci vedo, da med ni zdravilo, ampak živilo. Pogosto ga uporabimo pri kuharskih delavnicah in tako so nastali tudi slastni medenjaki, ki smo jih prav tako ponudili obiskovalcem.

Namen naše stojnice je bil obiskovalce spomniti, da ni vseeno, kaj jemo, od kod prihaja hrana, kako je pridelana in predvsem, ali je kakovostna.

Obiskovalci so nas lepo sprejeli, izkazali so veliko zanimanje za naše izdelke in našo šolo, prav tako pa se je ob naši stojnici ustavilo še nekaj »eminentnejših gostov«, med drugim Dejan Židan, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Bine Volčič, vrhunski kuharski mojster, ter Gregor Cerar, nacionalni koordinator programa Ekošola.

Pripravile: Darja Brlek, Helena Ocvirk in Simona Truntič

(Skupno 534 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost