Angleška čajanka

V četrtek, 20. aprila 2017, smo ob 17. uri v šolski jedilnici učenci 7. a in 7. b pripravili angleško čajanko, in sicer ob 91. rojstnem dnevu angleške kraljice Elizabete II, ki ga je praznovala dan kasneje.

Čajanko je s klavirsko točko pričela Vita, ki nam je zaigrala skladbo z naslovom Magična flavta. Nato so na oder stopili štirje voditelji – Zarja, Miha, Mojca in Matija, ki so pozdravili vse prisotne, nato pa v angleščini in slovenščini povezovali posamezne točke ter nam zaupali marsikatero zanimivost iz življenja najdlje vladajoče angleške monarhinje.

Učenci 7. a, natančneje Naja, Jure, Lucija, Luka, Nina in Sergej, so se nam predstavili z zanimivo angleško igrico z naslovom And … Action, nato pa je na oder stopila Naja, ki nam je zapela pesem Uncover Zare Larsson. Naslednja točka je bila spet dramska. Tokrat so se nam v igri The Bored King predstavili Alen, Tara, Anej, Jure, Manja, Mojca, Dominik in Etian iz 7. b. Vita, Nina, Zara in Naja iz 7. a so se nato predstavile z živahno plesno točko, takoj za njimi pa smo v izvedbi Edisona, Zare in Tjaža še slišali deklamacijo pesmi posvečene 91. rojstnem dnevu kraljice. V napeti ‘kriminalki’ z naslovom The Gallery of Thieves so se nato znova predstavili učenci 7. a, in sicer Vita, Jan, Jakob, Nina, Vid in Tim, nato pa je na oder znova stopila Naja, ki je zapela pesem When We Were Young pevke Adele. Zadnjo dramsko točko smo zaigrali Matija, Ivana, Tara, Tomi, Evelina, Luka in Dominik iz 7. b. V igri What’s My Job smo predstavili televizijski kviz, v katerem smo tekmovalci z različnimi vprašanji poskušali ugotoviti poklic gostje. Kulturni program naša čajanke se je zaključil z violinskim nastopom Matije, ki nam je zaigral pesem What Child Is This?.

Na koncu so vsi štirje voditelji povabili obiskovalce na pogostitev z angleškimi sendviči, čokoladnimi muffini in pravim angleškim čajem.

Zapisala učenka IP-TISK: Evelina Palsuhaj, 7. b

 

(Skupno 239 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost