Pohod po haloški planinski poti

Tudi v tem šolskem letu smo se v okviru športnega dne vsi učenci naše šole odpravili na pohod po haloški planinski poti. V torek, 17. oktobra, smo se ob 8.10 zbrali na šolskem dvorišču, od koder so se učenci 1. in 2. razreda odpravili na parkirišče pod gradom, učenci od  3. do 9. razreda pa na Zadružni trg, kjer so nas že čakali avtobusi.

Učence prvega in drugega razreda sta avtobusa zapeljala na Borl, od koder so se peš odpravili proti Sv. Ani in Švabovemu.

Tretješolci so se na pohod podali skupaj s četrtošolci.  Njihova pot se je pričela na Vidmu, od koder so pešačili do Dravinjskega vrha in vse do osnovne šole v Podlehniku.

Učenke in učence petega in šestega razreda je avtobus odložil v kraju Naraplje. Peš so se odpravili do Janškega vrha in svojo pot končali v Doklecah.

Nas, sedmošolce, in osmošolce je avtobus odložil v Podlehniku, kjer smo se najprej sprehodili do ribnika, nato pa po gozdni poti do ‘vinske ceste’, ki nas je vodila do viničarskega muzeja. Tam smo imeli približno polurni počitek, kjer smo se najprej okrepčali z malico. Pot nas je nato vodila po Macunovem bregu nazaj do ribnika ter do parkirišča, kjer nas je pričakal avtobus.

Devetošolci so se lotili »najtežjega« dela poti. Avtobus jih je odložil v Stari grabi, od koder so se odpravili do Rudijevega doma pod Donačko goro.

Kljub dolgim prehojenim potem in bolečim nogam smo se v šolo vrnili zelo dobre volje, saj smo skupaj preživeli še en čudovit in s soncem obsijan dan.

Zapisali učenki IP-TISK: Nika Milošič, 7. a, in Iva Prša Đerić, 7. b

(Skupno 133 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost