Srebrni priznanji na 57. Srečanju mladih raziskovalcev Slovenije

V ponedeljek, 15. maja 2023, smo se ob 8. uri zjutraj na parkirišču pod gradom zbrale tri raziskovalke, in sicer Zaja Postružnik, Tisa Julija Golob in Gaja Urek. Skupaj z učiteljicama, Vido Lačen in Renato Debeljak, smo se odpravile na 57. Srečanje mladih raziskovalcev Slovenije, ki je potekalo na Gimnaziji in srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota.  

Ko smo prispele, smo se najprej zbrali v telovadnici, kjer so nas v imenu šol in recenzentov lepo pozdravili in nam čestitali za uvrstitev na državno tekmovanje. Po dobrodošlici smo se po področjih razvrstili po učilnicah, kjer smo nato predstavljali naše raziskovalne naloge. Zaja je predstavila nalogo “Živio presvitli cesar na Ptuju”, Tisa in Gaja pa “Embalažko, ki stisne vsako flaško”. Seveda so po predstavitvah sledila vprašanja s strani komisije. Po zaključku vseh predstavitev, so imeli recenzenti zelo težko nalogo, saj so morali sprejeti zelo pomembne odločitve, katere naloge nagraditi z zlatimi in katere s srebrnimi priznanji. Mi smo se v tem času odpravili na kosilo.  

Ko smo se vrnili v učilnice, so nas tam že pričakali recenzenti z rezultati. Vse tri raziskovalke z Olgice, in sicer Zaja Postružnik, 9. b, Tisa Julija Golob in Gaja Urek, 8. a,  smo prejele srebrno priznanje, česar smo bile zelo vesele.  

Zapisala: Gaja Urek, 8. a

(Skupno 186 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost