Izjemna uspeha Pie in Neže v baletu

Na naši šoli imamo zelo veliko talentiranih učenk in učencev. Med njimi sta tudi Pia Peršuh iz 7. b in Neža Lah Mršek iz 6. a, ki sta že večkrat  dosegli izjemne dosežke na področju baleta. Podobno jima je uspelo tudi letos, ko sta se udeležili Mednarodnega baletnega in koreografskega tekmovanja TUTU Grand Prix 2023, ki je med 24. in 28. majem potekalo v Lendavi. Na omenjenem tekmovanju so se pomerili baletni plesalci in plesalke ter koreografi v različnih kategorijah SOLO, SKUPINA ter KOREOGRAFIJA. 

V kategoriji I. BELA je Neža prejela drugo nagrado in bronasto medaljo, saj se uvrstila na 3. mesto z izjemnimi 94,1 točkami. Osvojila je tudi 3. mesto in bronasto medaljo v slovenski konkurenci. Dobila je še posebno nagrado žirije za muzikalnost in bila povabljena na Gala koncert nagrajencev, kamor se niso uvrstile vse nagrajene točke. 

Tudi Pia je dosegla vrhunske rezultate. V kategoriji I. BELA se je uvrstila na 4. mesto z 91,95 točkami in prejela drugo nagrado. Tako kot Neža, je bila tudi ona povabljena na Gala koncert nagrajencev, na katerega se niso uvrstile vse nagrajene točke. 

Obe dekleti sta se udeležili tudi Mednarodnega plesnega festivala  Rolly Dance Open. Pia je nastopila v kategoriji Balet Solo Junior ter dosegla izjemno 1. mesto ter zlato plaketo, Neža pa v kategoriji Balet Solo Children in prav tako osvojila 1. mesto ter zlato plaketo. 

Iskrene čestitke našima baletkama za izjemne uspehe in obilo uspeha tudi v prihodnje.  

Zapisala: Eva Ritonja, 8. b

Fotografije: Pia Peršuh, osebni arhiv   

(Skupno 228 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost