Zaključna ekskurzija za učence 9. razreda

V petek, 2. junija 2023, smo se devetošolci odpravili na svojo še zadnjo zaključno ekskurzijo v osnovni šoli. Šli smo v Piran.

Zjutraj ob sedmih smo se zbrali na parkirišču pod gradom, od koder smo se podali na pot proti Trubarjevi domačiji.

Pot do Trubarjeve domačije je bila dolga in naporna. Na Trubarjevi domačiji so v sobi s popisanimi stenami s Trubarjevimi zapisi in okrašenimi okni, na katerih so bile prikazane pomembne osebe Trubarjevega življenja, smo poslušali o Trubarju in njegovem življenju. To je snov, ki smo se jo učili pri letošnjih urah slovenščine, zato smo imeli možnost to znanje ponoviti, prav tako pa smo izvedeli tudi nekaj novega.

Pot smo nadaljevali do Pirana, natančneje do Tartinijevega trga, kjer nam je naš vodič povedal nekaj o samem trgu. Nato smo imeli eno uro prostega časa, da si kupimo kakšen spominek, se sprehodimo ob morju ali posladkamo s sladoledom. Potem smo se vkrcali na ladjo in si ogledali Piran z druge perspektive. Spodnji del ladje je je bil iz stekla, zato smo si imeli možnost ogledati globine morja in življenje v njem. Ekskurzijo smo zaključili s kopanjem v morju, česar smo se vsi najbolj veselili. Kljub temu da je bila voda mrzla, smo skoraj vsi skočili v morje in se imeli odlično.

Nato smo se posušili, preoblekli v suha oblačila in se z avtobusom odpravili nazaj proti Ptuju. Ker je bila vožnja dolga, smo si čas krajšali s petjem in obujanjem spominov na vseh devet let, ki jih bomo neizmerno pogrešali. Na Ptuj smo prišli okrog desete ure zvečer in bili zelo žalostni, saj je tako lep dan prehitro minil.

Zapisala: Alja Sedič, 9. b

(Skupno 340 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost