Zaključna ekskurzija za učence 4. razreda

Četrtošolci smo letos v torek, 13. junija 2023, obiskali knežje mesto Celje. Ob 7.30 smo z avtobusom štartali proti Celjskem gradu. Tam smo se razdelili v dve skupini in skupaj z vodiči odšli na ogled gradu. Seznanili smo se z bogato zgodovino in razvojem mesta Celje, o njegovi strateški poziciji, o vseh prestolonaslednik, kako so v tistih časih ljudje živeli. Najzanimivejša pa je bila zbirka sramotilnih in mučilnih naprav, ki so jih za kaznovanje uporabljali v srednjem veku.

Po dobri uri ogleda in veliko zgodovine smo se odpeljali do mesta. Tudi tam smo si v dveh ločenih skupinah ogledali glavne znamenitosti mesta in spregovorili tudi o znanih osebnostih, ki so zaznamovale ta kraj. Med njimi je zagotovo popotnica in raziskovalka Alma M. Karlin. 

Po veliko sprehodih in informacijah smo si v mestu privoščili oddih in sladoled. Kdor je želel, si je lahko kupil tudi kakšen spominek.

Ob 13.00 pa so nas pričakovali v Tehnoparku Celje. V Tehnoparku smo imeli vsebine in delavnice na temo energije. Učenci so se razdelili v tri skupine. Vsaka skupina je nato s svojim vodičem raziskovala svoje področje. Deležni smo bili veliko poskusov, optičnih prevar, delavnic, lego programiranja, dejavnosti za lažje razumevanje naravnih pojavov, razlage in prikaza različnih valovanj …

Polni nepozabnih vtisov, informacij, znanj in skupnega druženja smo se odpeljali proti Ptuju, kjer so nas nestrpno pričakovali starši.

 

Zapisali: Četrtošolci z razredničarkama

(Skupno 82 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost