Plavalni tečaj za drugošolce

Tudi letos so se naši drugošolci udeležili plavalnega tečaja, ki je tako kot vsako leto potekal v Termah Ptuj.  

Tečaj je potekal v tednu od 18. do 22. septembra 2023. Učenci so se skupaj z učiteljicami do Term odpravili kar peš po kosilu, s plavanjem so zaključili ob 14.00, v šolo pa so se vrnili do 14.30.  
Učenci so v Termah spoznali določena pravila, ki so se jih morali držati, da so se lahko naučili plavati ali le utrdili in nadgradili že doseženo znanje plavanja. 

Prvi dan so se najprej prilagajali na vodo in testirali znanje plavanja, nato pa so pričeli spoznavati različne tehnike plavanja. Te so pridno vadili tudi vse preostale dni. Še posebej jim je bilo všeč, da so se lahko vsak dan za konec sprostili, saj so se kopali v masažnih bazenih. Zadnji dan, torej v petek, so imeli ocenjevanje plavanja in plavalne igre. 

Učenci so povedali, da so se veliko naučili oz. nadgradili znanje o plavanju, kar je pa najpomembneje, imeli so se “super” in zelo so uživali v vodi. Nekateri so se naučili plavati žabico v pravilni plavalni tehniki, drugi so premagali strah pred potapljanjem, tretji pa so se že učili plavati kravl.  

Vsi učenci pa so s tega tečaja odšli z veliko boljšim znanjem plavanja. 

Zapisala: Eva Ritonja, 9. a

(Skupno 148 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost