Dan šole ‘Olgičina EKO sila’

 

V sredo,  29. novembra 2023, je naša Olgica praznovala svoj 44. rojstni dan, zato smo tudi letos pripravili posebno prireditev ob dnevu šole. 

Svečan dogodek se je pričel ob 17. uri in je potekal v šolski telovadnici. Letošnja rdeča nit je bila povezana z ekologijo, zato smo prireditev poimenovali “Olgičina eko sila”. Točke, ki smo jih učenci pripravili, so povezovali učenci šestega razreda v  vlogah Olgičinih Ekofrajerjev.  

Ekofrajerji so si silno želeli pridobiti čim več novih članov in ponudila se jim je priložnost, da se predstavijo Olgičarjem in jih nagovorijo, da se jim pridružijo. Na začetku so prosili go. ravnateljico, Heleno Ocvirk, da “predstavi” to odlično šolo. Ga. Ravnateljica je tako pozdravila vse prisotne in spregovorila nekaj besed o šoli ter delu in življenju v njej. K mikrofonu je nato povabila podžupana Mestne občine Ptuj, g. Boštjan Šeruga, nato pa še ravnateljico pobratene šole Đuro Ester iz Koprivnice, go. Sanjo Prelogović, ki sta Olgici in vsem učenecm ter zaposlenim čestitala ob dnevu šole.  

Nato se je začelo zares. Najprej se nam je predstavila mladinska pevska skupina s pesmijo “Ko se smeješ”, ki je bila odlična popotnica v prireditev. Naši najmlajši Olgičarji  prvošolčki so vse prisotne “ogreli”  s svojim energičnim plesom Eko Rock, prav tako pa so nam zaupali, kako pomembno je, da vsi skrbimo za čisto okolje. Za njimi so na oder “priropotali” učenci četrtega razreda v spremstvu sedmošolca Kaia Haunholterja, ki so nam s točko “Ropotajoči ansambel” pokazali, da se lahko odpadna embalaža z malo domiselnosti spremeni tudi v zanimive glasbene inštrumente. Sledila je pevsko-plesna točka, kjer so učenke 7. b ob petju Leile Bečirović zaplesale na pesem “Zemlja pleše”. Projekt “Olgica ‘ma top cunje”, ki smo ga vpeljali v tem šolskem letu, se je zelo prijel, zato smo se devetošolci odločili, da pripravimo svojo modno revijo z oblačili iz druge roke in seveda smo, tako kot ponavadi, navdušili publiko. Večer se je nadaljeval s pesmijo “Vse se da” v izvedbi otroškega pevskega zbora, ki je zapel ob spremljavi Glasbenih mašin. Da je zares skrajni čas, da ukrepamo, so nas pozvali naši tretješolci, ki so se najprej predstavili z zanimivo koreografijo, nato pa nam povedali, da se moramo resno zamisliti in nekaj storiti, če želimo živeti na nam prijaznem planetu. Šestošolci so se predstavili z avtorsko pesmijo Tineta Holca iz 6. a z naslovom “Poplave v Sloveniji”, ki so nam jo družno zapeli na glasbeno podlago pesmi “Wellerman”. Petošolci so nam najprej pokazali, kako onesnažen zrak zaradi prometa slabo vpliva na naša življenja. Na srečo so zrak očistile “rožice” in vsi petošolci so nato lahko veselo zaplesali ob ritmih pesmi “Happpy”. V perujsko džunglo so nas nato popeljali učenci 7. a s svojim resničnostnim šovom “In the Wild”, ki so ga odigrali v angleščini in si prav tako prislužili lep aplavz. Glasbene mašine so se ob čudovitem petju Gaje Urek predstavili s pesmijo “Tisoč let”. Sledila je točka “Kako lep je ta svet”, s katero so se predstavili osmošolci, ki so za nas pripravili videoposnetek o lepotah naše Zemlje ter z nekaj nasveti, kaj storiti, da jo takšno tudi ohranimo. Za njimi so nam zelo pomembno sporočilo o varovanju okolja v svoji točki “Le pogumno” predali še naši drugošolci, ki so nam zaupali, da če stopimo skupaj, nam bo zagotovo uspelo. Ekofrajerji so nato nagovorili publiko, da se jim pridruži, pri čemer so jim s svojo pravo športno-plesno predstavo pomagale tudi naše navijačice. Veseli, da jim je uspelo pridobiti na stotine novih članov, so Ekofrajerji odšli do svoje stojnice, na odru pa so za vesel in razigran konec poskrbeli harmonikarja Taj Prosenjak in Miha Kukovec ter trobentač Nik Purg s pesmijo “Na Golici”. Na odru smo se jim pridružili nekateri nastopajoči, ki smo ob njihovem nastopu tudi zaplesali. 

O uspešnosti prireditve so pričali tako veliki nasmehi na obrazih nastopajočih in publike kot tudi glasen aplavz, ki je pospremil prav vsako točko. Prireditvi v telovadnici je sledil še božični bazar, ki so ga obiskovalci in učenci zapustili obloženi z izdelki in polni pričakovanj za naslednje leto. 

Zapisali: Tisa Julija Golob, 9. a, in Eva Ritonja, 9. b

(Skupno 703 obiskov, današnjih obiskov 6)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost