Angleški projektni dan

V sredo, 12 . decembra 2023, smo se z učiteljema angleščine, Vojkom Jurgecem in Ksenijo Kovačič Žižek, odpravili na angleški projektni dan. Samega projektnega dne se nas je udeležilo trideset učencev, in sicer tisti, ki imajo izdelan individualiziran program za nadarjene učence pri angleščini, tisti ki smo dosegli zelo dobre rezultate na šolskem tekmovanju iz angleščine in tisti, ki so se še posebej izkazali na nacionalnem preverjanju znanja iz angleščine.  

S projektnim dnevom smo sicer začeli že v začetku decembra, ko smo pri dejavnosti Zmorem več dobili nalogo v angleščini pripraviti kratko predstavitev o znamenitostih mesta Maribor. Delali smo tako, da je vsak par dobil znamenitosti, o katerih je moral pripraviti predstavitve v angleščini, ki smo jih med pohajkovanjem po Mariboru na projektnem dnevu predstavili. 

V sredo, 12. decembra, smo se ob 7.40 zbrali na parkirišču pod gradom, si razdelili malico in se z avtobusom odpravili proti Mariboru. Ko smo prispeli do Narodnega doma Maribor, smo odložili jakne v garderobo, ob 9. uri pa se je začela predstava “Pygmalion”, ki so jo odigrali člani igralskega ansambla American Drama Group Europe.   

Predstava govori o Elizi Doolitle, prodajalki cvetlic, ki jo lingvist Henry Higgins želi naučiti pravilne angleščine. Zastavi si nalogo, da bo njena angleščina tako pravilna, da bo preslepila ljudi, da je dejansko prava dama. Predstava, ki velja za klasiko, je bila zelo zanimiva.  

Po koncu predstave smo se fotografirali, takrat se nam je pridružil tudi glavni igralec, ki je igral Henryja Higginsa, nato pa smo se odpravili po mestu Maribor in si ogledali njegove znamenitosti. Pri vsaki od le-teh je vsak par izvedel predstavitev v angleščini.  

Projektni dan smo zaključili tako, da smo zavili še v Europark, kjer smo si privoščili nekaj za pod zob, nato pa smo se ob 13.30 odpravili nazaj proti Ptuju. 

Na angleškem projektnem dnevu smo se imeli “super”, bilo je zelo zanimivo in hkrati tudi poučno.   

Zapisala: Eva Ritonja, 9. b

(Skupno 305 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost