Ustvarjajmo skupaj – zaključno srečanje projekta »KORAK K SONČKU«

V torek, 4. junija 2024, smo se prostovoljci iz 7.a, 7.c in 9.b z učiteljico Tonjo Kolar še zadnjič v tem šolskem letu podali na obisk v VDC Sonček Ptuj. Uporabniki in zaposleni v društvu Sonček so nas z nasmehom pričakali ter nam pripravili prijetno pogostitev.

Naše zadnje druženje z uporabniki je bilo posvečeno ustvarjanju izdelkov iz gline. Z veseljem so nam demonstrirali svoje spretnosti in nam predstavili različne tehnike, ki jih uporabljajo pri delu z glino. Razdelili smo se po mizah, kjer nas je čakal različen material, in začeli smo z ustvarjanjem. Skupaj smo gnetli, delali kačice in kroglice, ter jih z domišljijo sestavljali v kroge. Izdelali smo lične podstavke, katere bomo lahko uporabili tudi doma. Pri ustvarjanju so nam uporabniki, ki imajo pri tem že dolgoletne izkušnje, nudili pomoč in nasvete. Nekateri izmed njih so nam s ponosom povedali, da se z glino ukvarjajo že več kot desetletje in da so pri tem tako vešči, da bi lahko delali tudi z zaprtimi očmi. 

Izdelki, ki jih ustvarijo, so namenjeni tudi prodaji, kar jih dodatno motivira pri njihovem delu. Ob zaključku našega srečanja smo se skupaj še fotografirali in se okrepčali s pripravljenimi dobrotami. Družba in prijaznost uporabnikov iz VDC Sonček Ptuj sta nam pričarala prijetno vzdušje, ki ga bomo še dolgo ohranili v spominu.

Druženje z osebami s cerebralno paralizo je bilo izjemno dragoceno in poučno, saj smo od njih pridobili mnogo novega znanja in izkušenj. Veseli smo, da smo imeli priložnost sodelovati z društvom Sonček Ptuj in preživeti čas z ljudmi, ki nas s svojo vztrajnostjo in kreativnostjo venomer navdihujejo.

Zapisala: Tiana Mlakar, 9.b

(Skupno 79 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost