Dejavnosti ob Dnevu šole 2012-13


DAN ŠOLE 2012/2013

PISANO IN ISKRIVO NA OLGICI

33. dan šole smo praznovali v tednu od 19. do 23. novembra. S pestro paleto barv smo si tudi letos prizadevali pripraviti pisane in iskrive aktivnosti:

Učenci od 6. do 9. razreda so si v Mestnem kinu Ptuj ogledali kino predstavo Pobalinka.

Tako starši kot strokovni delavci smo se skozi predavanje in delavnice seznanili s smernicami odgovornega in zavestnega starševstva. Aktivnost je potekala v šolski telovadnici, pod vodstvom gospoda Tomaža Stanovnika, specialistom zakonske in družinske terapije iz zakonskega in družinskega centra MiDva.

 {gallery}galerija_12_13/2012_11_20_Dan_sole/1_Predavanje{/gallery}

Kot vsako leto, smo tudi letos naše najmlajše učence sprejeli v šolsko skupnost. Ob sprejemu so morali prvošolčki izreči zaobljubo, ki jih je popeljala v šolsko skupnost kot enakovredne člane Olgice. Pri tem sta jih vodili predsednica šolske skupnosti Lana Žarkovič Preac in podpredsednica Barbara Gaiser. Ravnateljica Diana Bohak Sabath jim je ob dogodku čestitala in jim izročila zaobljube ter spominske majice z logotipom šole.

Nato smo si ogledali še lutkovno predstavo Sovica Oka, ki so jo za nas odigrali lutkarji iz OŠ Starše pod mentorstvom gospe Jane Dobnik.

Zaigral nam je harmonikarski orkester Glasbene šole Karola Pahorja Ptuj, pod strokovnim vodstvom gospe Marjete Babić.

Ob tej priložnosti je ravnateljica podelila tudi zahvale učencem, ki so s svojo udeležbo zastopali Olgico v pustnem karnevalu 2012, v okviru projekta Evropska prestolnica kulture.

  {gallery}galerija_12_13/2012_11_20_Dan_sole/2_Skupna_prireditev{/gallery}

Učenci so skupaj z mentorji in razredniki po oddelkih pripravili druženja s svojimi starši, dedki, babicami, bratci, sestricami in drugimi znanci. Na teh druženjih so se predstavili z najrazličnejšimi dejavnostmi: s kulturnimi, s športnimi, s terapevtskimi vajami, s čajanko, predstavili so najnovejše novice, se sladkali s kulinaričnimi dobrotami, ki so jih učenci pripravili sami in še in še.

Velik dogodek za učence in zaposlene pa je bil prav gotovo literarno-gledališki nastop pisatelja Primoža Suhodolčana, ki nas je s svojim obiskom počastil 22. 11. 2012 v dopoldanskem času. Pisatelj je imel dva nastopa, in sicer za učence od 1. do 5. razreda in nato še za učence od 6. do 9. razreda. Kot uvod v prvi nastop smo z učenci 5. a razreda pripravili čisto prave Živalske novice 24 kur. V drugem delu pa so učenke 9. a razreda izvedle s pisateljem krajši intervju. Po uvodnem delu se nam je na svojevrsten način predstavil še umetnik Primož. Ob njegovem nastopu smo se vsi do solz nasmejali. Spomini na ta dogodek bodo v naših krogih najbrž še dolgo živi. Pozitivno je tudi to, da so knjige Primoža Suhodolčana postale sedaj še bolj brane in iskane v šolski knjižnici, čeprav so bile že do sedaj vse vedno izposojene.

Zaključimo še z mislimi Primoža Suhodolčana, ki nam jih je izrekel po nastopu:

»Čestitam vsem, ki ste pripravljali program. V takem vzdušju tudi sam zelo uživam.

Za avtorja, nastopajočega ni večjega zadovoljstva, kot dobra povratna informacija. Polepšali ste mi vikend!  

Še enkrat hvala za povabilo in lep pozdrav vsem!«

In še misel, ki nam jo je avtor zapisal v knjigo vtisov:

»Kaj je prava stvar?

Kdaj je polna vreča?

Če v nogavici je denar

ali v štumfu sreča?«

                         Primož

 

  {gallery}galerija_12_13/2012_11_20_Dan_sole/4_Suhodolcan{/gallery}

 

(Skupno 86 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost